Forul mondial a luat inițial o hotărâre controversată, în ciuda faptului că multe națiuni din Europa au cerut suspendarea Rusiei din barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. FIFA a decis ca barajele să se joace cu formația lui Karpin, dar sub anumite specificații: teren neutru, fără însemne oficiale și imn, etc.
Opinia publică a fost oripilată de o astfel de variantă, iar Polonia a ieșit public și a anunțat că nu va juca un astfel de baraj, în contextul invaziei din Ucraina. În consecință, FIFA s-a văzut obligată să suspende în cele din urmă Rusia, deși inițial adoptase o politică extrem de tolerantă vizavi de aceasta.
CITEȘTE ȘI:
Fotbal
Antonio Conte, ademenit cu 6 transferuri de marcă pentru a continua la Tottenham! Lista londonezilor
ACUM O ORĂ
CE ȘANSE SUNT CA IRAN SĂ FIE DESCALIFICATĂ DE LA MONDIAL ȘI ITALIA SĂ ÎI IA LOCUL. ANUNȚUL FĂCUT DE MUNDO DEPORTIVO

Romantsev: "Pentru mine, echipa lui Lewandowski nu mai există"

Acum, Polonia e la turneul final, după ce a câștigat barajul cu Suedia, scor 2-0, iar rușii încă suspină după Qatar. Fost selecționer al Rusiei în două rânduri (1994-1996 și 1998-2002), Oleg Romantsev a criticat dur atitudinea avută de oficialii de la Varșovia, dar și de jucători, aceștia anunțând la rândul lor, în frunte cu Lewandowski, că vor boicota barajul cu Rusia.
"Pentru mine, echipa lui Lewandowski nu mai există. Le-a fost frică, de aceea au reacționat astfel. S-au purtat ca trișorii la jocurile de noroc", a declarat Romantsev, în presa rusă.
Polonia va face parte din urna a 3-a valorică la tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor Mondialului. Aceasta are loc mâine seară și va putea fi urmărită în format LIVE-BLOG pe eurosport.ro.
Liga Campionilor UEFA
Mbappe, subiect închis pentru Ancelotti! Ce a răspuns când a fost întrebat de atacantul francez
ACUM 2 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Edi Iordănescu a anunțat lotul României pentru Liga Națiunilor! Surprizele selecționerului
ACUM 3 ORE