După înfrângerea neașteptată cu Camerun, din debutul grupei de la Mondialul din '90, Argentina a reușit să obțină victoria cu URSS, dar avea nevoie de măcar un punct pentru a rămâne în calculele calificării în optimi.
Ediția 1990 a consemnat participarea a 24 de echipe, astfel că în fazele eliminatorii au avut acces și cele mai bune două locuri 3.
Evident, Argentina avea nevoie de victorie contra țării noastre, pentru a fi sigură că merge mai departe, însă trupa lui Ienei a făcut un meci mare, reușind punctul necesar pentru clasarea pe locul secund în grupă. Sud-americanii au mers cu noi la braț în optimi, fiind cel mai bun loc 3.
Romanian Liga I
CSU Craiova - Rapid 1-0 | Oltenii au obținut o victorie mare în primul deby din Liga 1 al anului
ACUM O ORĂ
Maradona a rememorat disputa contra lui Hagi&Co și a rememorat partida jucată "acasă", pe stadionul unde a scris istorie pentru echipa de club. "El Pibe d'Oro" și-a amintit de liderii naționalei României, menționându-i pe Hagi, Lăcătuș și Popescu drept cei mai de temut adversari.
"Acum 30 de ani, împotriva României, trebuia să obţinem calificarea pentru faza următoare. Aveau mari jucători, precum Hagi, Lăcătuş, Popescu. Aveam un galben şi cu altul nu aş jucat meciul următor", a scris Maradona pe o rețea de socializare, potrivit DigiSport.

România - Argentina 1990 | Maradona nu îl uită pe Rotariu

Maradona nu a uitat nici de Iosif Rotariu, cel desemnat de Ienei să îi facă marcaj om la om pe tot terenul. Mijlocașul central al primei reprezentative s-a comportat admirabil, reușind să îl anihileze pe cel mai bun fotbalist al lumii. Uneori a făcut însă exces de zel, lucru pe care Maradona nu l-a uitat nici după 30 de ani.
"A fost multă luptă, foarte fizică şi cu puţin fotbal. Iar la sfârşitul primei reprize, numărul 5 al României (n.r. Iosif Rotariu) mi-a rupt glezna stângă, mi-a deschis-o cu o lovitură. În a doua repriză, am jucat cu infiltraţii şi puteam face foarte puţin. Dar nu eram nebun să ies. Îmi amintesc că la pauză, Moncho Monzon mi-a spus că vrea să înscrie un gol, iar eu i-am răspuns că la cornere să atace prima bară, pentru că urma să trimit mingea acolo. Şi mulţumesc Domnului, Moncho s-a dus să o caute unde i-am spus. Dar, din păcate, nu am putut păstra scorul şi am fost egalaţi imediat. Am sfârşit morţi şi foarte amărâţi, pentru că a trebuit să jucăm împotriva Braziliei", a mai scris Maradona.
În optmi, Argentina a trecut cu 1-0 de Brazilia, pentru ca apoi să ajungă în ultimul act (pierdut cu Germania) după două partide decise la penaltyuri ("pumele" au trecut de Yugoslavia și Italia).
Tricolorii au pierdut la loteria loviturilor de departajare optimea cu Irlanda, dar mulți specialiști au considerat încă din '90 că o echipă mare e pe punctul să se nască. Lucru confirmat apoi în 1994, când doar neșansa ne-a privat de o semifinală de Mondial, dar și în preliminariile până în 2000.
https://i.eurosport.com/2020/06/18/2835076.jpg
Fotbal
Rezumatul partidei Southampton - City! "Sfinții" au obținut un punct mare, rezistând eroic pe final
ACUM 2 ORE
Fotbal
Armstrong, intrare "criminală" asupra lui Laporte, în Southampton-City! Arbitrul i-a dat doar galben
ACUM 2 ORE