După cum am fost informați inițial de ziarul paraguayan La Nacion, Ronaldinho a fost arestat la Asuncion, capitala Paraguayului, pe 6 martie. El și fratele său au fsot acuzați că au folosit pașapoarte paraguyaene false, deși avocatul său susține că Ronaldinho nu știa că documentele au fost falsificate.
Ronaldinho se află acum într-o închisoare de maximă securitate. Acolo împarte celula, care arată „mai mult ca un hotel” conform ministrului de Interne din Paraguay, cu fratele său, Roberto de Assis Moreira. Pe același palier se află fostul președinte al federației din Paraguay, închis pentru spălare de bani, conform informațiilor The Guardian.
https://i.eurosport.com/2020/03/19/2796376.jpg
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 7 ORE
Presa sud-americană dar și cea spaniolă au sărit cum nu se putea mai repede pe această poveste și au acoperit toate detaliile posibile despre viața la închisoare a fostului star al Barcelonei. Într-o emisiune de la un post de radio local, șeful închisorii a scăpat câteva detalii: „Prizonierul 194 se trezește la 8 dimineața de obicei, a fost vizitat de fostul star al Paraguayului Nelson Cuevas și este exact cum îl vedeți la televizor, mereu cu zâmbetul pe buze”.
Șeful închisorii nu a intrat însă în detalii despre cel mai important lucru, însă: cariera de fotbalist a lui Ronaldinho din închisoare. Totuși, zvonurile au continuat, mai ales după ce autoritățile i-au refuzat cererea de a fi arestat la domiciliu și să plătească o amendă de 1,6 milioane de euro. Ziarele locale au informat că Ronaldinho, care împlinește astăzi 40 de ani, a fost rugat să joace de mai multe echipe din închisoare însă a refuzat inițial pentru că nu avea încălțămintea corespunzătoare. Alții au spus că a fost rugat să joace dar cu amendamentul că nu are voie să marcheze în turneul care avea ca premiu cu porc de 16 kilograme.
https://i.eurosport.com/2017/01/11/2000694.jpg
Doar câteva zile mai târziu însă am aflat adevărul. Fotografii și videoclipuri din închisoare au ieșit la suprafață și l-am putut vedea pe câștigătorul Balonului de Aur din 2005 cum își făcea magia obișnuită alături de noua sa echipă din închisoare, Negro Cumbiero. Cu o vestă pe el, încălțăminte neagră și un short, Ronaldinho a participat la toate golurile echipei sale, care a învins cu 11-2 (meciul a fost mai degrabă unul de futsal) și a venit chiar și cu o pasă de gol „no look” cu călcâiul.
Sigur, Ronaldinho încă are o parte cel puțin din strălucirea aceea care nu dispare niciodată de la fotbaliștii de clasă, însă aceste imagini aduc mai degrabă o nostalgie puternică pentru cineva care era considerat la un moment dat cel mai mare fotbalișt al lumii. Un jucător care aducea zâmbete pe buzele tuturor, care juca din pură pasiune. Toată lumea spunea că Ronaldinho juca pe Camp Nou cu aceeași plăcere pe care o are un simplu puști care joacă pe stradă. Ei bine, avem acum dovada. Puști nu e și nici măcar pe stradă nu e. Dar Ronaldinho are la 40 de ani aceeași bucurie de a juca fotbal, indiferent de loc sau moment.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Ce opțiuni mai are Real Madrid pentru postul de atacant după ce a rămas fără Mbappe și Haaland
ACUM 13 ORE
Liga Campionilor UEFA
Benzema, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid: "Nu e momentul să vorbim despre lucruri mărunte"
ACUM 14 ORE