Crescut pe plajele din Brazilia, Ronaldinho a ajuns pe cele mai înalte culmi ale fotbalului mondial. Departe de a fi un profesionist desăvârșit, brazilianul a reușit să uimească timp de câțiva ani întreaga planetă, ducând fotbalul la rang de artă.
Talentul uriaș l-a ajutat pe Ronaldinho să facă pe teren lucruri pe care alți jucători nici nu îndrăznesc să le încerce. Ajuns în Europa la PSG în 2001, Ronaldinho a început să impresioneze de fiecare dată când atingea mingea, fără a avea însă o constanță în evoluții. Barcelona l-a transferat în 2003 pentru 30 de milioane de €, iar din acel moment istoria clubul catalan a început să se rescrie.
Într-un climat perfect pentru etalarea fotbalului spectacol, Ronaldinho a devenit în scurt timp idolul fanilor de pe Camp Nou. Cu el la timonă, Barcelona a ieșit din umbra lui Real Madrid sau a Valenciei și a cucerit primul titlu după 6 ani de pauză (2004-2005), câștigând și Balonul de Aur în acel sezon, iar în 2006 a condus-o pe Barca spre câștigarea Champions League. Ronaldinho are în palmares și titlul de campiona mondial, câștigat cu naționala Braziliei în 2002, deci putem spune că niciun trofeu major nu i-a scăpat în carieră.
Fotbal
15 ani fără un campion mondial care să câștige Balonul de Aur. Benzema vrea să rupă blestemul!
21/09/2022 LA 07:26
Dar nu doar performanțele echipei l-au făcut pe Ronaldinho atât de mare, ci mai ales felul său de a se exprima în iarbă. Driblingurile care îi lăsau fără replică pe adversari, pasele care destabilizau orice apărare sau execuțiile inventate de Ronaldinho l-au transformat în cel mai bun fotbalist de pe planetă în acei ani.

Ronaldinho, aplaudat la scenă deschisă pe Santiago Bernabeu

Când vine vorba de Ronaldinho există multe momente magice ale brazilianului care le vin în cap fanilor de pretutindeni, dar unul singur nu poate fi uitat niciodată. Și anume momentul când fanii lui Real Madrid și-au călcat pe orgoliu și l-au aplaudat în picioare pe jucătorul de atunci al Barcelonei.
Se întâmpla în noiembrie 2005, într-un "El Clasico" jucat pe Bernabeu. Ronaldinho a marcat 2 goluri superbe, după 2 faze în care a transformat fundașii Realului în jaloane, iar pe marele Casillas în stană de piatră între buturi. Pentru a înțelege măreția acelui moment, trebuie spus că numai Iniesta a mai avut privilegiul să fie aplaudat pe Bernabeu, asta pentru că a marcat golul care a făcut din Spania campioana lumii în 2010.
Ronaldinho nu a fost un idol numai pentru fanii echipelor la care a jucat, ci și un fotbalist respectat unanim de toată suflarea fotbalistică. Adversarii au spus cuvinte mari despre el cu orice prilej, iar marele Diego Maradona s-a închinat în fața lui și i-a sărutat mâna la un meci demonstrativ.
"În cea mai bună perioadă a lui, Ronaldinho era de neoprit.", spunea Sergio Ramos, unul dintre cei care au simțit pe viu talentul uriaș al lui Ronaldinho.
"Am avut norocul să joc alături de el. Este o persoană incredibilă. A transformat-o pe Barcelona și i-a făcut pe fani să fie din nou fericiți.", afirma și Lionel Messi despre brazilian.
https://i.eurosport.com/2021/03/18/3013937.jpg

Ronaldinho a căzut în depresie după moartea mamei sale

Din nefericire pentru el, Ronaldinho traversează o perioadă nefastă a vieții sale. Mama brazilianului a decedat în urmă cu o lună, fiind răpusă de Covid, iar de atunci fostul star a căzut în depresie și bea în continuu pentru a-și înneca amarul, conform spuselor apropiaților săi.
"În fiecare zi merge la câte o petrecere. Ronaldinho a început să bea vodcă, whisky, gin dimineața și apoi pleacă, iar a doua zi dimineață începe să bea din nou. Acest comportament nu este unul nou, dar am observat că a devenit mai intens după moartea mamei sale. Locuiește într-un fel de fortăreață, cu tot ce are nevoie. Are o inimă imensă și încearcă să fie generos cu prietenii săi, dar nu toți sunt adevărați prieteni și nu el nu vede că îi fac foarte mult rău.", a dezvăluit o persoană din anturajul lui Ronaldinho pentru cotidianul Lance.
După ce s-a retras din fotbal, Ronaldinho a fost implicat în ai multe episoade regretabile, el ajungând chiar să fie arestat în Paraguay.
Liga
Raphina l-a ignorat total pe Messi! A numit alți 3 jucători de la Barcelona care i-au fost idoli
15/07/2022 LA 16:32
Fotbal
Doar doi europeni în topul celor mai buni 10 executanți de lovituri libere! Pe ce locuri este Messi
11/06/2022 LA 13:48