Ronaldo e văzut de mulți specialiști cel mai bun număr "9" din istorie, dar din păcate accidentările repetate l-au privat de câştigarea mai multor trofee şi de un loc în rândul celor mai buni din toate timpurile, alături de Pele, Maradona sau Messi.
La naționala Braziliei a dat poate cel mai bun randament, câștigând două Campionate Mondiale, dar nici acolo nu a fost scutit de polemici. Selecționerul Vanderlei Luxemburgo a luat, înainte de Copa America din 1999 o decizie care l-a enervat la culme pe atacantul carioca.
"În 1999, la Copa America, aveam câteva kilograme în plus și Vanderlei Luxemburgo mi-a dat Xenical, un medicament pentru a slăbi. La fiecare 10 minute eram la baie, nu puteam să mă antrenez. A trebuit să mă pregătesc cu un fel de scutec. Am făcut sacrificii mari pentru a-i face pe plac antrenorului", a spus fostul mare atacant în Marca.
Premier League
Cum va arăta Manchester City în sezonul viitor și ce impact va avea transferul lui Haaland
ACUM 3 ORE

Ronaldo, despre relația cu Hector Raul Cuper

Ronaldo nu a avut acelaşi succes în Champions League, competiţie care îi lipseşte din palmares, cu toate că a jucat pentru Barcelona, Real, Inter sau Milan. La nivel de european, cea mai bună performanţă e câştigarea Cupei UEFA, în tricoul Interului, în sezonul 1997-1998.
Pe Meazza, Ronaldo a devenit un idol, chiar dacă în cei cinci ani petrecuţi acolo (1997-2002) a jucat în doar 68 de meciuri, ca urmare a problemelor medicale repetate.
Chiar şi aşa, cele 42 de goluri în primele sale 58 de meciuri, înainte de prima accidentare, i-au garantat peste ani (2018) un loc în Hall of Fameul Interului. De altfel, "Il Fenomeno" s-a simţit poate cel mai bine în Lombardia, însă relaţia cu Hector Raul Cuper a dus de despărţirea de clubul de care se ataşase enorm.
"Cuper a fost cel mai rău. Capello (n.r. și cu tehnicianul italian a avut probleme, lucru pe care îl va relata mai jos) măcar avea o poveste în spatele lui, făcuse atâtea în fotbal. Dar Cuper ce a câștigat? A fost singura dată când am vorbit în viața mea cu Moratti. I-am spus: "Presidente, nu mai pot continua cu el. Ori îl trimiteți acasă, ori plec eu". L-a ales pe Cuper", a mai spus Ronaldo.
Hector Raul Cuper era la începutul anilor 2000 unul dintre cei mai bine cotaţi antrenori din lume. O dusese pe Valencia în două finale succesive de Champions League, o performanţă incredibilă pentru un club fără un pedigree european deosebit. În 2000, argentinianul a fost desemnat de UEFA cel mai bun antrenor al anului.

Real Madrid, un nou început pentru Ronaldo

În 2002, Real plătea 46 de milioane de euro pentru Ronaldo, o sumă care acum poate părea ridicolă pentru un jucător de o asemenea valoare.
Fanii au fost încântaţi de venirea brazilianului pe Bernabeu, iar tricoul său a fost vândut mai bine decât oricare altul, deşi la Real ajunseseră anterior fotbalişti precum Figo sau Zidane.
Cu galacticii a câştigat un singur titlu de campion al Spaniei, deşi a evoluat în capitala Spaniei până în 2007, iar rata sa de goluri a fost una cu adevărat impresionantă: 83 de goluri în 127 de meciuri. La scurt timp după transferul pe Bernabeu, Ronaldo a cucerit al doilea său Balon de Aur al carierei (2002), după ce în vara acelui an a câştigat titlul mondial cu Brazilia.
Totuși, lucrurile s-au precipitat în stagiunea 2006-2007, când pe banca grupării blanco a fost reinstalat Fabio Capello. Acesta a avut la rândul său mari probleme cu greutatea lui Ronaldo, iar părțile s-au despărțit. La scurt timp după plecarea celui poreclit "Il Fenomeno" la Milan, și tehnicianul italian a fost dat afară.
"De la Real Madrid am plecat împotriva voinței mele, pentru că am început să am probleme mari cu Fabio Capello. Dacă aveam cu 100 de grame peste greutatea optimă, mă scotea din echipă. M-a considerat ostaticul lui, dacă evoluam slab o făceam pentru că, spunea el, eram supraponderal. Relația noastră s-a epuizat, s-a rupt. În astfel de momente, clubul trebuie să aleagă", a concluzionat Ronaldo.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Ce opțiuni mai are Real Madrid pentru postul de atacant după ce a rămas fără Mbappe și Haaland
ACUM 10 ORE
Liga Campionilor UEFA
Benzema, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid: "Nu e momentul să vorbim despre lucruri mărunte"
ACUM 11 ORE