După titlul istoric cucerit în stagiunea 2001-2002, cu Boloni pe bancă, Sporting l-a promovat la prima echipă pe un puști extrem de talentat, care avea să rescrie istoria fotbalului mondial.
Debutul lui Ronaldo la Sporting a avut loc în stagiunea 2002-2003, vârful actual al lui Juventus intrând chiar în locul lui Marius Niculae, într-un meci cu Braga. La 13 ani distanță, după ce Portugalia a cucerit Campionatul European grație lui CR7, Marius Niculae și atacantul care juca atunci la Real Madrid s-au întâlnit într-un local. Gestul făcut de lusitan l-a impresionat pe "Săgeată" care a ținut să dezvăluie ce om deosebit e vechiul său amic.
"După ce a ieșit campion european cu Portugalia, ne-am întâlnit și el personal s-a ridicat de la masă, unde avea un cerc de bodyguarzi, m-a luat și m-a pus la masă cu el. Eram în Spania. Nu m-am așteptat niciodată, altul în locul lui ar fi trimis un bodyguard sau ar fi făcut un semn, «poftește-l și pe el înăuntru». S-a ridicat el și m-a luat, e o dovadă că e un caracter deosebit", și-a adus aminte fostul atacant român, la Digi Sport.
Euro 2020
Gestul de 3 secunde al lui Ronaldo duce la pierderi de 4 miliarde de euro pentru Coca Cola
ACUM 5 ORE

Marius Niculae și Ronaldo, relație specială la Sporting

Cu 4 ani mai în vârstă decât Ronaldo, Niculae a fost ca un mentor pentru portughez, împărțind aceeași cameră în cantonamente și stabilind o relație bună și dincolo de terenul de joc.
"Boloni l-a pus cu mine în cameră, să am grijă de el. El nu avea carnet, îl lăsam acasă, stătea cu mama și sora lui. Am avut o relație foarte bună", a mai povestit Marius Niculae.
Atacantul român a evoluat pentru Sporting în perioada 2001-2005, dar Ronaldo i-a fost coleg un singur sezon. Deși avea doar 18 ani, United a plătit în 2003 nu mai puțin de 12,2 milioane de lire sterline pentru a-l achiziționa, cea mai mare sumă cheltuită în fotbalul britanic la acel moment pentru un adolescent.
Euro 2020
Finlanda - Rusia 0-1 LIVETEXT. Rușii au deschis scorul prin Miranchuk
ACUM 7 ORE
Euro 2020
Cristiano Ronaldo, discurs de mare campion, după ce a intrat în istoria Campionatelor Europene
ACUM 20 ORE