După titlul istoric cucerit în stagiunea 2001-2002, cu Boloni pe bancă, Sporting l-a promovat la prima echipă pe un puști extrem de talentat, care avea să rescrie istoria fotbalului mondial.
Debutul lui Ronaldo la Sporting a avut loc în stagiunea 2002-2003, vârful actual al lui Juventus intrând chiar în locul lui Marius Niculae, într-un meci cu Braga. La 13 ani distanță, după ce Portugalia a cucerit Campionatul European grație lui CR7, Marius Niculae și atacantul care juca atunci la Real Madrid s-au întâlnit într-un local. Gestul făcut de lusitan l-a impresionat pe "Săgeată" care a ținut să dezvăluie ce om deosebit e vechiul său amic.
"După ce a ieșit campion european cu Portugalia, ne-am întâlnit și el personal s-a ridicat de la masă, unde avea un cerc de bodyguarzi, m-a luat și m-a pus la masă cu el. Eram în Spania. Nu m-am așteptat niciodată, altul în locul lui ar fi trimis un bodyguard sau ar fi făcut un semn, «poftește-l și pe el înăuntru». S-a ridicat el și m-a luat, e o dovadă că e un caracter deosebit", și-a adus aminte fostul atacant român, la Digi Sport.
Cupa Mondială FIFA
Nemulțumiri în lotul Portugaliei înainte de sfertul cu Maroc! Cum i-a enervat Ronaldo pe colegii săi
ACUM 19 ORE

Marius Niculae și Ronaldo, relație specială la Sporting

Cu 4 ani mai în vârstă decât Ronaldo, Niculae a fost ca un mentor pentru portughez, împărțind aceeași cameră în cantonamente și stabilind o relație bună și dincolo de terenul de joc.
"Boloni l-a pus cu mine în cameră, să am grijă de el. El nu avea carnet, îl lăsam acasă, stătea cu mama și sora lui. Am avut o relație foarte bună", a mai povestit Marius Niculae.
Atacantul român a evoluat pentru Sporting în perioada 2001-2005, dar Ronaldo i-a fost coleg un singur sezon. Deși avea doar 18 ani, United a plătit în 2003 nu mai puțin de 12,2 milioane de lire sterline pentru a-l achiziționa, cea mai mare sumă cheltuită în fotbalul britanic la acel moment pentru un adolescent.
Fotbal
Răsturnare de situație în cazul transferului lui Ronaldo la Al Nassr! Anunțul presei din Portugalia
07/12/2022 LA 16:53
Premier League
Ten Hag l-a dat repede uitării pe Cristiano Ronaldo! Ce a spus antrenorul lui United despre lusitan
07/12/2022 LA 14:52