Campion mondial cu naționala Braziliei în 1994 și 2002, Ronaldo a primit prestigiosul trofeu individual de două ori, pe vremea când evolua la cel mai înalt nivel. S-a întâmplat prima oară în 1997, în același an în care legendarul atacant era cumpărat de Inter de la Barcelona. Ronaldo s-a bucurat de al doilea său Balon de Aur în 2002, după o vară în care brazilianul a devenit campion mondial și a fost transferat la Real Madrid.
Într-o discuție cu bunul său prieten Alessandro del Piero, Ronaldo a recunoscut că există 5 oameni care nu au primit Balonul de Aur, deși meritau:
Alessandro Del Piero, Francesco Totti, Paolo Maldini, Raul Gonzalez și Roberto Carlos. Cu siguranță, cu toții ar fi meritat să primească trofeul. | Ronaldo Nazario
Cupa Mondială FIFA
Wenger este convins că vor mai exista Cupe Mondiale organizate iarna: "Putem vedea că funcționează"
ACUM 6 MINUTE

Ronaldo Nazario, pe locul 7 în ierarhia absolută

Dintre ceilalți 5 nominalizați de fostul atacant, Del Piero și Totti n-au reușit să se claseze nici măcar pe podium la gala decernării Balonului de Aur. În schimb, ceilalți 3 s-au aflat foarte aproape să-l câștige. Raul a încheiat pe locul 2 în 2001, când Michael Owen a fost desemnat câștigător în urma voturilor, în timp ce Maldini a încheiat pe podium atât în 1994, cât și în 2003.
Roberto Carlos s-a clasat pe locul 2 la gala din 2002, în spatele lui Ronaldo, după o prestație fenomenală a fundașului brazilian la Mondialul din Coreea de Sud și Japonia.
În ierarhia absolută a decernării Balonului de Aur, Ronaldo se află pe locul 7, cu următoarele rezultate: locul 1 (1997, 2002), locul 2 (1996) și locul 3 (1998). Leo Messi (6), Cristiano Ronaldo (5), Michel Platini (3), Johan Cruyff (3), Marco van Basten (3) și Franz Beckenbauer (2) sunt cei 6 fotbaliști cu mai multe trofee/locuri pe podium decât Ronaldo Nazario.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Cupa Mondială FIFA
Deschamps îi ia apărarea lui Southgate înainte de Anglia-Franța: "Nu e foarte apreciat în țara sa"
ACUM 43 MINUTE
Cupa Mondială FIFA
Fernando Santos a rupt tăcerea în "cazul Ronaldo". Ce s-a întâmplat, de fapt, înainte de Elveția
ACUM O ORĂ