Campion mondial cu naționala Braziliei în 1994 și 2002, Ronaldo a primit prestigiosul trofeu individual de două ori, pe vremea când evolua la cel mai înalt nivel. S-a întâmplat prima oară în 1997, în același an în care legendarul atacant era cumpărat de Inter de la Barcelona. Ronaldo s-a bucurat de al doilea său Balon de Aur în 2002, după o vară în care brazilianul a devenit campion mondial și a fost transferat la Real Madrid.

Într-o discuție cu bunul său prieten Alessandro del Piero, Ronaldo a recunoscut că există 5 oameni care nu au primit Balonul de Aur, deși meritau:

Premier League
"Sunt groaznic după înfrângeri". Ce face Klopp după un eșec și ce apreciază cel mai mult la jucători
PESTE 35 MINUTE
Alessandro Del Piero, Francesco Totti, Paolo Maldini, Raul Gonzalez și Roberto Carlos. Cu siguranță, cu toții ar fi meritat să primească trofeul. | Ronaldo Nazario

Ronaldo Nazario, pe locul 7 în ierarhia absolută

Dintre ceilalți 5 nominalizați de fostul atacant, Del Piero și Totti n-au reușit să se claseze nici măcar pe podium la gala decernării Balonului de Aur. În schimb, ceilalți 3 s-au aflat foarte aproape să-l câștige. Raul a încheiat pe locul 2 în 2001, când Michael Owen a fost desemnat câștigător în urma voturilor, în timp ce Maldini a încheiat pe podium atât în 1994, cât și în 2003.

Roberto Carlos s-a clasat pe locul 2 la gala din 2002, în spatele lui Ronaldo, după o prestație fenomenală a fundașului brazilian la Mondialul din Coreea de Sud și Japonia.

În ierarhia absolută a decernării Balonului de Aur, Ronaldo se află pe locul 7, cu următoarele rezultate: locul 1 (1997, 2002), locul 2 (1996) și locul 3 (1998). Leo Messi (6), Cristiano Ronaldo (5), Michel Platini (3), Johan Cruyff (3), Marco van Basten (3) și Franz Beckenbauer (2) sunt cei 6 fotbaliști cu mai multe trofee/locuri pe podium decât Ronaldo Nazario.

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.

Liga
Mbappe, gratis pe Bernabeu? "Plan nou scandalos al Realului"
PESTE 2 MINUTE
Fotbal
Denis Alibec a reușit "dubla" pentru Keyserispor, dar s-a accidentat grav! Ce urmează pentru român
ACUM O ORĂ