Rooney a revenit în fotbalul englez, la Derby, în urmă cu 10 luni, după o aventură de 2 ani în Statele Unite, la D.C. United. Legendarul atacant al lui Manchester United și al naționalei Angliei se află acum foarte aproape să debuteze pe banca tehnică, chiar la Derby.
Potrivit Daily Mail, oficialii lui Derby se gândesc serios să-l demită pe actualul manager, Phillip Cocu, ca urmare a startului de sezon dezastruos. În primele 4 etape din Championship, Derby a câștigat un singur meci și se află pe locul 20. Board-ul clubului din a doua ligă engleză i-a găsit deja înlocuitor lui Cocu, în cazul în care Derby va pierde și următoarea partidă, împotriva lui Watford.
Sursa citată anunță că Wayne Rooney, atacantul ajuns 34 de ani, ar urma să îndeplinească rolul de manager. Fostul internațional englez, de 5 ori campion în Premier League, a bifat 29 de apariții în tricoul lui Derby și a marcat 7 goluri.
Fotbal
VIDEO | GOLUL DIN RABONA AL LUI ERIK LAMELA, CEA MAI FRUMOASĂ REUȘITĂ A ANULUI 2021!
ACUM 3 ORE
Jurnaliștii englezi susțin că Phillip Cocu ar fi părăsit banca lui Derby încă din runda precedentă, dacă n-ar fi reușit să se impună în fața lui Norwich, pe finalul partidei. În mod ironic, chiar Rooney a fost cel care a înscris golul victoriei pe terenul "canarilor", în minutul 87, și l-a salvat pe Cocu.

Rooney, foarte aproape să devină managerul lui Derby

În momentul în care Cocu va face un nou pas greșit, patronul Mel Morris îl va transforma pe Rooney în noul manager al echipei. Așadar, golgheterul all-time al lui Manchester United ar urma să-și facă debutul pe banca tehnică, deși nu a primit încă licența de antrenor.
În aceste condiții, Rooney va avea nevoie în staff-ul său de un tehnician care îndeplinește criteriile cerute de Federația Engleză. Și, potrivit jurnaliștilor englezi, acesta ar fi John Gregory, fost jucător la Derby, care ultima oară a antrenat în campionatul Indiei.
Ajuns la 34 de ani, Wayne Rooney este unul dintre jucătorii uriași din Premier League. Atacantul a făcut istorie la Manchester United, reușind să cucerească 16 trofee, printre care se numără 5 titluri în Premier League (2007, 2008, 2009, 2011, 2012) și o Ligă a Campionilor (2008).
Rooney este cel mai bun marcator din istoria lui United, cu 253 de goluri. De-a lungul carierei, el a mai evoluat la Everton, echipa care l-a lansat în fotbalul profesionist. Rooney a făcut performanță și la naționala Angliei, pentru care a înscris de 53 de ori în 120 de apariții.
https://i.eurosport.com/2020/10/15/2915162.png
Fotbal
Prima reacție a lui Lewandowski după ce a primit titlul de cel mai bun fotbalist al lumii în 2021
ACUM 4 ORE
Fotbal
Camerun și Burkina Faso merg mai departe, în timp ce Insulele Capului Verde se află în așteptare
ACUM 4 ORE