Rebecca Welch a făcut istorie luni după-amiază devenind prima femeie care a arbitrat un meci din Liga engleză de fotbal masculin. Welch arbitrează de mai bine de un deceniu și este în prezent cea mai bine cotată femeie arbitru din Anglia.
Welch a arbitrat luni întâlnirea din League Two (a patra ligă engleză) dintre Harrogate și Port Vale după 11 ani de arbitraj în fotbalul feminin. Recent a fost promovată în categoria de elită a oficialilor UEFA și a fost selectată pentru meciul de pe Wetherby Road de conducătorii arbitrajului englez, Mike Riley și Mike Jones.

O arbitră scrie istorie în fotbalul englez masculin

Cupa Mondială FIFA
FIFA schimbă formatul Campionatului Mondial! Anunțul făcut de The Guardian
ACUM 42 MINUTE
"Când am decis să devin arbitru acum 11 ani, habar n-aveam că voi fi prima femeie din EFL", a declarat Rebecca Welch pentru cotidianul The Mirror. "Am spus de fiecare dată, când a fost vorba de promovarea mea, că vreau ca aceasta să fie făcută pe merit. Cred că în următorii 10-15 ani vom vedea o femeie arbitru și în Premiere League" – s-a arătat optimistă, britanica.
Într-un interviu acordat publicației Roker Report, Welch a susținut că ambiția ei pe termen lung este de a arbitra la viitoarele Campionate europene și mondiale de fotbal feminin.Rebecca Welch a declarat că oportunitatea pe care a primit-o este "cea mai mare reuşită" din cariera sa de 11 ani.
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique nu a știut că a fost eliminat pentru 3 minute: "Aș fi făcut infarct"
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Kimmich, terminat după eliminarea Germaniei: "Cea mai proastă zi din carieră"
ACUM O ORĂ