Rebecca Welch a făcut istorie luni după-amiază devenind prima femeie care a arbitrat un meci din Liga engleză de fotbal masculin. Welch arbitrează de mai bine de un deceniu și este în prezent cea mai bine cotată femeie arbitru din Anglia.
Welch a arbitrat luni întâlnirea din League Two (a patra ligă engleză) dintre Harrogate și Port Vale după 11 ani de arbitraj în fotbalul feminin. Recent a fost promovată în categoria de elită a oficialilor UEFA și a fost selectată pentru meciul de pe Wetherby Road de conducătorii arbitrajului englez, Mike Riley și Mike Jones.

O arbitră scrie istorie în fotbalul englez masculin

Fotbal
VIDEO | Bucuria celor de la Filiași după calificarea istorică în sferturile Cupei României
ACUM 2 ORE
"Când am decis să devin arbitru acum 11 ani, habar n-aveam că voi fi prima femeie din EFL", a declarat Rebecca Welch pentru cotidianul The Mirror. "Am spus de fiecare dată, când a fost vorba de promovarea mea, că vreau ca aceasta să fie făcută pe merit. Cred că în următorii 10-15 ani vom vedea o femeie arbitru și în Premiere League" – s-a arătat optimistă, britanica.
Într-un interviu acordat publicației Roker Report, Welch a susținut că ambiția ei pe termen lung este de a arbitra la viitoarele Campionate europene și mondiale de fotbal feminin.Rebecca Welch a declarat că oportunitatea pe care a primit-o este "cea mai mare reuşită" din cariera sa de 11 ani.
Fotbal
Ciprian Tătărușanu, victorie fără gol primit în meciul lui AC Milan cu Torino
ACUM 3 ORE
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Tricolorii fac scut în jurul lui Rădoi! Încă un jucător important speră că selecționerul va continua
ACUM 6 ORE