Faptul că Liverpool are "verde" spre primul titlu din istoria Premier League e evident şi din modul în care rivalele din campionat tratează Cupa Ligii, altădată o competiţie fără mare însemnătate pentru granzi.
"Cormoranii" şi-au asumat ieşirea din competiţie, mergând cu toţi jucătorii din prima echipă la Mondialul Cluburilor şi trimiţând ieri, contra lui Aston Villa, o formaţie de copii în sfertul de finală din Carabao Cup. Victoria lui Villa, 5-0, nu a mirat pe nimeni, poate doar prin proporţiile scorului.
Liga Națiunilor UEFA
Tricolorii merg înainte! Mesajul transmis de Edi Iordănescu în vestiar, după victoria cu Bosnia
ACUM 7 ORE

Leicester, City şi United, în semifinale

În contrapartidă, Leicester, City şi United nu au menajat foarte mulţi titulari în confruntările lor.
Echipa lui Brendan Rodgers, spre exemplu, principala urmăritoare a lui Liverpool în clasament, i-a protejat doar pe Soyuncu şi Tielemans, în deplasarea de la Everton. Asta în condiţiile în care în weekend întâlneşte campioana, City.
"Vulpile" păreau să fi făcut destul pentru calificare, după prima repriză, când Maddison şi Evans au punctat pentru un sec 2-0. Dar trupa lui Duncan Ferguson (aflat la probabil ultimul său meci pe banca lui Everton) a avut puterea să revină. Davies, după o pasă a lui Richarlison şi Leighton Baines, care profită de accidentarea lui Digne, au egalat nesperat, golul de 2-2 fiind marcat chiar în prelungiri.
S-a ajuns la penaltyuri, unde "caramelele" nu şi-au putut păstra sângele rece. Tosun şi Baines au ratat primele două lovituri de departajare, în timp ce de la oaspeţi doar Maddison a greşit ţinta.
https://i.eurosport.com/2019/10/26/2703428.jpg
Campioana Manchester City părea să aibă o misiune uşoară pe terenul lui Oxford, iar prima repriză a întărit acest lucru, Cancelo deschizând scorul din centrarea lui Foden, care a venit cu assist în două meciuri la rând pentru "cetăţeni" pentru prima oară în cariera sa.
Taylor a egalat, însă, pentru gazde, dar a fost doar un simplu foc de paie. Sterling a reuşit o dublă, în minutele 50 şi 70, stabilind rezultatul final.
https://i.eurosport.com/2019/12/18/2739301.jpg
Pe Old Trafford, United a atacat pentru prima oară din primul minut cu trioul ce se anunţă letal - Greenwood, Martial, Rashford. Adversara, modesta Colchester, nu a avut vreo şansă în aceste condiţii, deşi în prima repriză a rezistat eroic.
Rashford, autogolul lui Jackson (care i-a refuzat dubla lui Rashford) şi Martial au marcat în 10 minute pentru un scor de neprezentare care s-a menţinut până la final.
Pentru formaţiile din Premier League urmează etapa a 18-a, pe 21 şi 22 decembrie. Partidele pe care Eurosport 1 vi le propune în weekend sunt următoarele:
  • Everton - Arsenal (sâmbătă, 14:30)
  • Aston Villa - Southampton (sâmbătă, ora 17:00)
  • Manchester City - Leicester (sâmbătă, ora 19:30)
  • Watford - Manchester United (duminică, ora 16:00)
  • Tottenham - Chelsea (duminică, ora 18:30)
Aşa cum Eurosport te-a obişnuit, fiecare partidă va fi prefaţată în cadrul Premier League Show.
Liga Națiunilor UEFA
Prima reacție a lui Edi Iordănescu după retrogradarea în Liga C! "S-a reaprins speranța"
ACUM 7 ORE
Liga Națiunilor UEFA
Stanciu și Pușcaș, optimiști după meciul cu Bosnia! Ce spun despre posibila plecare a lui Iordănescu
ACUM 7 ORE