Ucraina este în ruine din cauza lui Putin, iar sportul din țara vecină va suferi pe termen lung. Rămași fără mare parte din averi, cei mai mulți dintre patroni vor trebui să se adapteze realității post-război.

Șahtior și Dinamo Kiev își schimbă total proiectele

Sport.ua a încercat să anticipeze ce va urma odată ce lucrurile se vor liniști, iar competițiile vor putea fi reluate. Ca atare, jurnaliștii sursei citate au stat de vorbă cu Igor Tsyganyk, cel mai bun ziarist de sport din Ucraina, care are informații "la zi" despre situațiile în care se află cluburile de fotbal din prima ligă. Dacă în unele cazuri ar putea fi vorba chiar de desființare, în ceea ce le privește pe Șahtior și Dinamo Kiev, nu se pune problema de așa ceva. Totuși, un lucru e cert: cel puțin pe termen mediu, cele două mari cluburi nu vor mai însemna mare lucru în Europa, urmând a renunța la toate vedetele și a construi proiecte noi, care să aibă în centrul lor tinerii fotbaliști ucraineni.
Premier League
Klopp le cere fanilor lui Liverpool să îi facă o primire specială legendei Origi la ultimul său meci
ACUM 18 MINUTE
"Nu putem exclude o astfel de opțiune, se poate întâmpla orice. Dar totuși nu cred că cluburile acestea (n.r. Șahtior și Dinamo Kiev) vor înceta complet să mai existe. Poate că bugetul va scădea, nivelul echipei va scădea, vor evolua cu jucători tineri. Din câte știu, Șahtiorul îi va lăsa pe toți brazilienii să plece și se va baza pe tinerii ucraineni. Șahtior vrea să formeze o echipă tânără, care să aibă viitor. În același timp, reduce drastic bugetul. Se va reduce bugetul și pentru Dinamo, nu ai cum să îți permiți salarii mari. Va trebui să vândă sau să le permită fotbaliștilor să se transfere gratis. Dar cluburile nu dispar pur și simplu. Mai ales că nu au datorii. Ele pot fi vândute, dar cred că varianta cea mai probabilă e că vor opera cu bugete mult mai mici", a spus cunoscutul jurnalist într-un interviu pentru sport.ua.
Pentru moment, nu există vreun club de primă ligă care să se fi desființat, oficialii gândindu-se deja cum vor trece peste etapa post-război.
"Conform informațiilor mele, acum nu există cluburi în UPL care să fi anunțat oficial că își încetează activitatea. Toată lumea așteaptă și caută oportunități pentru existența ulterioară", a mai spus Igor Tsyganyk
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
ACUM O ORĂ
Liga
Real Madrid a dat o lovitură de proporții! "Galacticii" au încheiat un contract de 360 de milioane
ACUM 2 ORE