Majoritatea fanilor lui Liverpool susțin că transferul lui Salah a fost cel mai reușit din istoria recentă a clubului. Egipteanul și-a pus serios amprenta pe trofeele cucerite în ultimii 2 ani, iar fanii au fost răsfățați de evoluțiile sale încântătoare.
Puțină lume știe că Jurgen Klopp a dorit să transfere un alt jucător în 2017, înaintea lui Salah. Este vorba despre Julian Brandt, actualul fotbalist al Borussiei Dortmund, care la vremea respectivă evolua pentru Bayer Leverkusen. Klopp a insistat pentru jucătorul german, dar acesta a refuzat în cele din urmă oferta "cormoranilor."
Lovindu-se de acest refuz, Liverpool s-a reorientat și a decis să-l cumpere pe Mohamed Salah de la AS Roma, acolo unde egipteanul impresionase în ultimele 2 sezoane. Timpul a demonstrat că mutarea a fost extrem de inspirată, Salah devenind unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume la ora actuală.
Premier League
Liverpool dă marea lovitură pe piaţa transferurilor! 58 de milioane € pentru un atacant fantastic
ACUM 21 MINUTE
Ce s-ar fi întâmplat totuși dacă Brandt ar fi acceptat transferul la Liverpool? Aceasta este o întrebare fără răspuns, dar ne putem imagina că Salah nu ar mai fi ajuns pe Anfield, cel puțin nu în vara lui 2017, iar istoria lui Liverpool din ultiemele 3 sezoane ar fi putut fi cu totul alta.

Julian Brandt a refuzat-o pe Liverpool în 2017

Brandt și-a motivat decizia de a-i spune "nu" lui Liverpool prin faptul că în Anglia nu ar fi fost sigur că va juca constant, iar acest lucru l-ar fi împiedicat să fie selectat în lotul Germaniei pentru Campionatul Mondial din vara lui 2018.
"Dacă merg la Liverpool, nu există nicio garanție că voi juca. În acest sezon am nevoie să joc multe meciuri, iar acest lucru este sigur aici la Leverkusen.", declara Brandt, citat de Goal.com.
În cele din urmă Brandt a ajuns la mondialul din Rusia și a jucat în toate cele 3 meciuri ale Germaniei, care nu a trecut de faza grupelor. În 2019, Brandt s-a transferat la Borussia Dortmund. Neamțul de 24 de ani poate ajunge totuși în Premier League, el fiind în vizorul lui Arsenal, care și-ar dori un transfer chiar în această iarnă.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/28/2962307.jpg
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06
Africa Cup of Nations
Cupa Africii | Nigeria și Egipt, la braț în faza eliminatorie! Se știu deja trei meciuri din optimi
19/01/2022 LA 22:16