Cluburile din Germania, ca de altfel toate formațiile de pe bătrânul continent, trec printr-o perioadă extrem de complicată din punct de vedere financiar. Cum încasările sunt în această perioadă foarte mici (doar magazinele virtuale de suveniruri generează câștiguri, dar acestea sunt prea mici), formațiile abia mai reușesc să supraviețuiască din punct de vedere financiar.
La cluburile mari, cum este Bayern, situația e și mai dramatică. În sezonul 2018-2019 bavarezii au cheltuit nu mai puțin de 336,2 milioane de euro pentru plata salariilor.
În acest context, jucătorii campioanei Germaniei au acceptat fără rețineri ca, pe perioada pandemiei, salariile să le fie micșorate cu 20%, anunță Bild. Astfel, clubul va face o economie importantă, care o va ajuta să traverseze mai ușor criza.
World Cup Qualification CONMEBOL
Imagini groaznice în Ecuador-Brazilia! Cunha, făcut KO de o intrare criminală a portarului advers
ACUM 4 ORE
Conform sursei citate, și alte cluburi din Bundesliga au trecut la măsuri similare. Fotbaliștii lui Borussia Monchengladbach, ai lui Werder Bremen și ai lui Schalke au acceptat deja diminuarea salariilor, dar nu se știe exact procentul. Oficialii lui Dortmund și Leverkusen negociază o măsură asemănătoare cu fotbaliștii și e de așteptat să se ajungă la un numitor comun. De notat că Lucien Favre, tehnicianul lui Dortmund, a vrut să dea un exemplu și a propus el conducerii să îi fie micșorat salariul cu 20%.
Revenind la Bayern, măsura diminuării salariilor nu e valabilă doar pentru jucători, ci pentru toți angajații clubului. Anul trecut gigantul bavarez a avut o cifră de afaceri de 750,5 milioane de euro, însă lunile acestea de pauză vor slăbi considerabil clubul din punct de vedere financiar. Totuși, Bayern e club extrem de stabil și nu se pune problema să aibă probleme mari, așa cum se întâmplă de exemplu cu Aberdeen, care se gândește inclusiv la desființare.
Înainte de pauza generată de coronavirus, Bayern era lider în Bundesliga, cu 4 puncte avans față de marea rivală, Dortmund. Pe 3 e Leipzig, care are de recuperat un deficit de cinci puncte față de lider.
Germania e în acest moment a treia cea mai afectată țară din Europa de coronavirus, după Italia și Spania. Autoritățile au anunțat marți dimineață 30.081 de cazuri, 130 dintre pacienți pierzându-și viața.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Liga
Stadionul Barcelonei și-ar putea schimba denumirea! Catalanii, gata să accepte din motive financiare
ACUM 5 ORE
Bundesliga
Ce atacant din Premier League urmărește cu atenție Erling Haaland? "E cel mai bun din lume la asta"
ACUM 7 ORE