Născut în Rusia, la Saint Petersburg, Salenko se consideră ucrainean, ca urmare a rădăcinilor avute de tatăl său. Ca atare, fostul atacant are o părere cât se poate de clară în privința războiului declanșat de Putin: Ucraina trebuie susținută cu toate forțele, altfel lucrurile pot degenera.
Căsătorit inițial cu o rusoaică, Salenko a divorțat între timp, dar ține legătura cu prima soție prin prisma fiului. Fostul atacant a dezvăluit că e incredibil cum propaganda lui Putin poate săpa atât de adânc în conștiința rușilor, care trăiesc într-o realitate paralelă.
"Am o familie, să o numim, neobișnuită. M-am născut și am trăit o parte semnificativă a vieții mele în Rusia. Acolo am o parte din familie – prima soție și fiul. Prima mea soție este în prezent zombificată și crede în propaganda de la Kremlin. Fiul cu cea de-a doua soție este acum în cinamatografele din Italia.
Romanian Liga I
CSA Steaua a cerut la TAS suspendarea barajului de promovare în Liga 1! FRF, dată în judecată
ACUM 5 MINUTE
Recent, un jurnalist spaniol m-a întrebat despre Cupa Mondială din 1994, când am câștigat Gheta de Aur în cadrul echipei naționale a Rusiei. I-am spus că în acea "echipă a Rusiei" erau cinci ucraineni, doi georgieni și doi bieloruși!
Le spun mereu reporterilor occidentali: trebuie să oprim toate acestea, să punem presiune asupra publicului din Vest, asupra guvernelor din Vest, pentru că sancțiunile nu sunt suficiente, iar Ucraina are nevoie de ajutor real", a spus Oleg Salenko, potrivit sport.ua.
CITEȘTE ȘI:
LECȚIA DATĂ DE TATĂL LUI TYMOSCHCHUK, FOSTUL JUCĂTOR UCRAINEAN VĂZUT DREPT UN PARTIZAN AL LUI PUTIN

Cine a fost Oleg Salenko

Chiar dacă nu a avut o carieră presărată cu prea multe trofee (un titlu și o Cupă cu Dinamo Kiev), Salenko va rămâne probabil pentru totdeauna în istoria fotbalului grație unei performanțe care cu greu va fi egalată.
În 1994, la Mondialul din SUA, Salenko a marcat de 5 ori într-un meci contra Camerunului, într-o victorie cu 6-1 a Rusiei. El a devenit primul jucător cu 5 goluri la un CM, record neegalat până azi.
Pe lângă acea "manita" administrată "leilor neîmblânziți", Saleno a mai punctat contra Suedeie, din penalty. Cu 6 goluri la turneul final, el a fost golgheterul competiției, la egalitate cu bulgarul Hristo Stoichkov.
Salenko a devenit singurul fotbalist din istorie golgheter la un turneu final care să provină de la o formație care nu a trecut de grupe.
Interesant e că în 1989 vârful de atac a ieșit și golgheter la Mondialul de Juniori, deși atunci Rusia a fost eliminată încă din faza sferturilor de finală. Atunci, la turneul final jucat în Arabia Saudită, Salenko marca de 5 ori.
Ligue 1
Încă un nume pe lista PSG-ului pentru înlocuirea lui Pochettino! Varianta surpriză din La Liga
ACUM 22 MINUTE
Ligue 1
Eurosport Spania a făcut anunțul: Mbappe rămâne la PSG! Cifrele unei afaceri cum n-a mai fost alta
ACUM 29 MINUTE