SID

Sam Allardyce a fost demis de către Everton

Sam Allardyce a fost demis de către Everton
By SID

The 16/05/2018 at 12:43Updated The 16/05/2018 at 12:44

Fostul selecționer al Angliei părăsește clubul la numai șase luni după ce l-a preluat.

Everton l-a concediat pe Sam Allardyce din funcția de manager al clubului. Decizia a fost luată după încheierea campionatului, echipa terminând pe locul 8, în afara locurilor ce duc în cupele europene.

Fanii și-au făcut vocile auzite în ultima vreme la echipa din Liverpool, nemulțumirea față de manager fiind resimțită. Everton a încheiat sezonul cu o înfrângere, 1-3, pe terenul lui West Ham United, la capătul căruia Allardyce se declara neîncrezător că va continua să fie managerul echipei.

„Everton poate confirma că Sam Allardyce a părăsit rolul său de manager,” se arată în comunicatul echipei.

„Doresc să-i mulțumesc lui Sam pentru munca depusă la Everton în ultimele șapte luni din partea Președintelui, Directorilor și a d-lui Moshiri,” a spus Denise Barrett-Baxendale, care urmează să preia rolul de director executiv la Everton. „Am luat decizia pe baza planului nostru pe termen lung și vom angaja un nou manager în această vară, procesul fiind pornit imediat.”

Allardyce a preluat pe Everton în noiembrie după ce un început dezastruos de sezon a găsit echipa în zona luptei pentru evitarea retrogradării. Englezul a obținut 10 victorii din 26 de meciuri, pierzând 9 în toate competițiile oficiale.