Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arabia Saudită, all-in pentru o vară în care să transfere tot ce e mai bun din fotbalul european

Maria Olteanu

Publicat 10/03/2024 la 15:08 GMT+2

Vara aceasta va fi marcată de încercarea saudiţilor de a avea cei mai buni 100 de jucători din lume. Reprezentanții echipelor europene deja merg la Riad pentru a oferi jucători, aşa cum au făcut Barcelona şi Manchester United.

Cristiano Ronaldo esulta per la vittoria in Al Taawoun-Al Nassr - Saudi Premier League 2023/2024

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alina Chiță
Arabia Saudită a apărut în elita fotbalului mondial după aducerea lui Cristiano Ronaldo în ianuarie 2023 și este hotărâtă să demonstreze că nu este doar un lucru trecător. O altă vară de milioane se apropie și liga saudită intenționează să transfere cei mai buni jucători din Europa.
Cristiano, Benzema, Kanté, Mané, Firmino, Mahrez, Laporte, Rakitic nu vor fi singurii sportivi de top din Saudi Pro League. În trei ani, șefii fotbalului de acolo vor să aibă o sută dintre cei mai buni fotbaliști din lume și vor face totul pentru asta.
După o pauză în perioada de iarnă a transferurilor din 2024, fotbalul saudit se pregătește pentru o nouă etapă de transferuri a unor nume mari. În ultimul timp s-a schimbat percepția pe care o au echipele și jucătorii europeni despre Arabia Saudită, o țară care nu conta ca destinație fotbalistică și care a reușit să fie privită altfel din exterior. În momentul de față, jucătorii sunt atrași de acea zonăprin prisma banilor puși în joc, dar saudiții caută să contureze o competiție mai atractivă și mai puternică, pentru a avea și alte argumente în negocierile cu cei mai buni fotbaliști ai lumii.
Perioada secetoasă de transferuri din iarnă i-a lăsat pe mulți mirați, dar a fost doar un pas înapoi pentru a evita risipa de bani și a pregăti marile lovituri de pe piața transferurilor din această vară și asta pentru că liga saudită va fi din nou una dintre marile referințe pentru jucătorii din Europa în vară.

Echipe precum Barcelona și Manchester United propun jucători pentru cluburile din Arabia Saudită

În ultimele săptămâni, mai mulți reprezentanți ai echipelor europene s-au deplasat la Riad pentru a face oferte cluburilor de acolo. În discuție nu sunt echipele cu un nivel mai scăzut, ci granzii Europei.
Capitala saudită a fost vizitată de manageri sau reprezentanți ai lui Manchester United, Chelsea, Barcelona, Betis, iar companiile de reprezentare a fotbaliștilor au stabilit deja Riadul ca punct de lucru și de posibilă destinație a jucătorilor lor. Ba mai mult, chiar și unii jucători de la Real Madrid pot fi cedați de club la echipe din Saudi Pro League.
Trimișii Barcelonei au avut ca prioritate să propună jucători precum Lewandowski, Raphina și alții, fotbaliști cu rezultate bune de care Barca vrea să scape, din cauza salariilor mari.
Problema pe care o au Barcelona și restul echipelor care transferă jucători către Arabia Saudită este că majoritatea banilor vor merge mai degrabă la jucător, decât la echipele de la care provin.
În ceea ce o privește pe United, aceasta e dispusă să vândă până la șapte jucători la diferite echipe saudite. Casemiro este cel care pare să aibă cea mai bună cale către Saudi Pro League. Pe listă urmează Salah, David de Gea, Modric, Lewandowski și alte câteva vedete.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo