Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Benzema, despre alegerea plecării în Arabia Saudită: "Am vrut să dezvolt fotbalul saudit"

Eurosport
DeEurosport

Publicat 12/10/2023 la 12:22 GMT+3

Karim Benzema a dezvăluit motivele pentru care a ales să părăsească Europa și să se transfere în Arabia Saudită. Deținătorul Balonului de Aur a fost prima vedetă a fotbalului care a făcut acest pas la începutul perioadei de transferuri din vară, iar mulți alți fotbaliști de calitate l-au urmat.

Karim Benzema

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
După 14 ani petrecuți la Real Madrid, Karim Benzema a decis să se despartă de multipla campioană a Europei, chiar dacă a avut șansa să continue în tricoul "blanco". Într-un interviu realizat de Saudi Pro League, francezul de origine algeriană și-a motivat alegerea.
"Având în vedere tot ce am reușit ăs fac la Madrid, era timpul să plec, să mă gândesc la o altă provocare", a declarat Benzema, care a continuat cu partea religioasă, un factor important al deciziei sale de a pleca în Arabia Saudită: "Este o țară musulmană, m-au primit cu brațele deschise. Am simțit imediat iubirea lor."
Posibilitatea de a ajunge mai ușor la Mecca a fost un aspect foarte important în luarea deciziei: "Când mergi acolo ești împlinit ca musulman. Asta trebuie să faci, te simți bine și pur. Orice musulman trebuie să meargă cel puțin o dată acolo", a declarat Benzema, citat de .
CITEȘTE ȘI:

Karim Benzema: "În Europa nu urmăream fotbalul de aici"

Fostul internațional francez este unul dintre inițiatorii exodului fotbaliștilor din Europa spre Arabia Saudită: "E un proiect care începea să prindă contur, astfel mi-am zis că trebuie să ajut la dezvoltarea fotbalului saudit. De aceea am venit aici."
Benzema a fost surprins de nivelul fotbalistic din Saudi Pro League: "În Europa nu urmăream fotbalul de aici prea mult, cel puțin când jucam eu acolo. Acum s-au schimbat lucrurile, campionatul acesta este mult mai urmărit. Sunt o mulțime de jucători de calitate care joacă în Arabia Saudită".
Atacantul de 35 de ani s-a despărțit de Real Madrid după 14 ani plini de succese, în care a câștigat nu mai puțin de 25 de trofee la nivel de club. Acesta a ajuns liber de contract la Al-Ittihad, unde are 3 goluri marcate în 7 meciuri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo