Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Proiectul cluburilor din Arabia Saudită e abia la început! Anunțul unui oficial al campionatului

Bianca Dumitru

Publicat 03/08/2023 la 14:21 GMT+3

Arabia Saudită a devenit un punct de atracție pentru foarte mulți dintre fotbaliștii care evoluau la echipe de top din Europa. Unul dintre oficialii campionatului saudit, Peter Hutton, a vorbit despre aceste transferuri și despre transformarea fotbalului din Golf.

Cristiano Ronaldo spielt seit Januar in Saudi-Arabien

Credit imagine: Getty Images

Campionatul din Arabia Saudită se laudă cu cele mai mari salarii din fotbalul mondial, iar mai mulți fotbaliști de top au ales să facă pasul spre acest campionat în actuala perioadă de mercato.
Jordan Henderson este ultimul jucător de renume care a semnat cu un club din Arabia Saudită, el fiind noul jucător al celor de la Al-Ettifaq.
Riyad Mahrez, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema sau N'Golo Kante sunt doar câțiva dintre fotbaliștii de top care au ales acest campionat care are practic cea mai mare creștere din fotbalul mondial în ceea ce privește valoarea de piață.
Unul dintre oficialii competiției saudite, Peter Hutton, a comentat campania de transferuri făcută de echipele arabe, lăudând amploarea proiectului de investiții al cluburilor.
Reprezentantul Saudi Pro League a declarat pentru BBC că nu consideră că fotbalul din Europa va avea de suferit din cauza creșterii fotbalului din Golf, fiind mai degrabă un lucru bun faptul că acest sport capătă putere în toată lumea.
"Cred că bugetele sunt în vigoare de câțiva ani și nu văd momentul în care acest lucru va încetini. Am lucrat în sport timp de 40 de ani și nu am văzut niciodată un proiect atât de mare, de ambițios și atât de hotărât să fie un succes.
Investiția din Arabia Saudită este remarcabilă. Cu siguranță a fost o accelerare mare. Acest lucru nu înseamnă neapărat că Europa nu va fi la fel de puternică în fotbalul mondial în viitor.
Aș spune că nu este neapărat un lucru rău ceea ce se întâmplă. Este bine că fotbalul are putere în întreaga lume", a declarat Peter Hutton, citat de Daily Mail.
Citește și:

TOP 10 SALARII ALE FOTBALIŞTILOR TRANSFERAȚI ÎN ARABIA SAUDITĂ

  • 1. Cristiano Ronaldo (Al Nassr) | 173 de milioane de lire sterline pe sezon
Cristiano Ronaldo a decis în iarnă să semneze cu Al Nassr, într-o mutare care a surprins lumea fotbalului. El mai are contract cu saudiții până în 2025, fiind cel mai bine plătit sportiv din lume.
  • 2. Karim Benzema (Al Ittihad) | 172 de milioane de lire sterline
Este deținătorul Balonului de Aur din 2022. A părăsit-o pe Real Madrid după 14 ani, iar Al Ittihad i-a făcut o ofertă de nerefuzat. A cucerit 5 UEFA Champions League alături de Real, dar și-a dorit o nouă provocare pe final de carieră.
  • 3. N’Golo Kante (Al Ittihad) | 86 de milioane de lire sterline
Coleg cu Benzema la Al Ittihad, Kante a condus un Mini Cooper la mână a doua ani de zile în perioada în care a evoluat pentru Chelsea. Modestia l-a caracterizat întotdeauna pe micuțul mijlocaș francez. Accidentările i-au afectat ultimele sezoane, dar Kante rămâne un fotbalist esențial pentru orice echipă.
  • 4. Riyad Mahrez (Al-Ahli) | 39 de milioane de lire sterline
Riyad Mahrez a câștigat UEFA Champions League alături de Manchester City în sezonul trecut, dar algerianul a ales Golful. El va fi coleg la Al Ahli cu Edouard Mendy, fostul portar al lui Chelsea, dar acesta nu se află în top 10 salarii.
  • 5. Jordan Henderson (Al Ettifaq) | 36 de milioane de lire sterline
Internaționalul englez va evolua pentru Al Ettifaq în următoarele trei sezoane. El va fi pregătit de legenda lui Liverpool, Steven Gerrard. Salariul său îl transformă în cel mai bine plătit jucător englez din lume.
  • 6. Kalidou Koulibaly (Al Hilal) | 30 de milioane de lire sterline
Fundașul central de 32 de ani a fost adus cu speranță de Chelsea, dar nu a reușit să se impună în Premier League și a ales Arabia Saudită.
  • 7. Marcelo Brozovic (Al Nassr) | 21 de milioane de lire sterline
Finalistul UEFA Champions League a avut mai multe opțiuni pentru un transfer, precum Roberto Firmino. Juventus și l-a dorit pe Brozovic, dar acesta a avut alte planuri. El va fi coleg cu Ronaldo și Fofana la Al Nassr, care își propune câștigarea campionatului în acest sezon.
  • 8. Roberto Firmino (Al-Ahli) | 17 milioane de lire sterline
Contratul lui Firmino cu Liverpool a expirat în luna iunie, iar atacantul nu și-a mai prelungit înțelegerea cu "cormoranii". El a primit mai multe oferte, dar cea de la Al-Ahli a fost de nerefuzat. El a câștigat Premier League și UEFA Champions League în tricoul lui Liverpool.
  • 9. Ruben Neves (Al Hilal) | 15.6 milioane de lire sterline
Neves a venit la Al Hilal după ce a evoluat timp de 6 sezoane pentru Wolves. Neves a explicat, de altfel, motivul din spatele alegerii sale: "Principalul factor a fost reprezentat de familia mea și șansa de a-i oferi viața la care a visat dintotdeauna. Acesta a fost principalul motiv pentru care am luat această decizie. Am trei copii și o soție minunată, trebuie să am grijă de ei, acesta este cel mai mare trofeu din cariera mea", a precizat Neves.
  • 10. Seko Fofana (Al Nassr) | 13 milioane de lire sterline
Ultimul, dar nu cel din urmă, Seko Fofana, va juca alături de Cristiano Ronaldo și Brozovic la Al Nassr. Arsenal l-a dorit în această vară, dar el a ales Arabia Saudită. Echipa pentru care evolua, Lens, se calificase în grupele UEFA Champions League, dar nu a fost suficient pentru a-l convinge să rămână.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo