Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-a încheiat mercato-ul în Arabia Saudită! Suma totală investită + Top 10 transferuri făcute de saudiți

Bianca Dumitru

Actualizat 08/09/2023 la 11:15 GMT+3

Aseară s-a încheiat perioada de mercato a verii și în Arabia Saudită, astfel că cluburile din Europa au scăpat de "pericolul" reprezentat de milioanele saudiților, care au cheltuit circa 940 de milioane de euro în ultimele luni.

Karim Benzema

Credit imagine: AFP

Aseară s-a închis fereastra de transferuri în Arabia Saudită, o veste care îi liniștește pe oficialii cluburilor europene care se temeau că și-ar mai putea pierde fotbaliști importanți în favoarea milioanelor din Golf.
Echipele saudite au făcut investiții masive în această vară, atrăgând în campionatul lor nume uriașe ale fotbalului european. Deși au fost și refuzați de jucători ca Lionel Messi și Sergio Ramos, arabii au reușit să se întărească prin transferurile unor fotbaliști ca Neymar, Karim Benzema, N'Golo Kante și Riyad Mahrez.
Brazilianul adus de la PSG i-a costat cel mai mult pe saudiți, fiind transferat pentru 90 de milioane de euro. Podiumul topului celor mai scumpe mutări reușite de echipele din Arabia Saudită este completat de Malcom și Otavio, pentru care Al Hilal, respectiv Al Nassr au plătit câte 60 de milioane de euro.
Top 10 transferuri realizate de echipele din Arabia Saudită
Trebuie punctat că această ierarhie ar fi putut arăta altfel dacă arabii ar fi trebuit să plătească sume de transfer și pentru Roberto Firmino, Karim Benzema și N'Golo Kante, dar aceștia au ajuns liberi de contract la Al Ahli, respectiv Al-Ittihad.
Citește și:

Arabia Saudită, transferuri de aproape 1 miliard de euro

Per total, cluburile din Arabia Saudită au investit în mercato-ul acestei veri 939 de milioane de euro, fiind pe locul 2 în clasamentul campionatelor care au cheltuit cel mai mult.
Saudiții au fost depășiți doar de Premier League, echipele din Anglia investind o sumă uriașă, de peste 2,8 miliarde de euro, în ultimele săptămâni.
Top 6 campionate care au investit cel mai mult în transferuri în vara anului 2023
În ceea ce privește formațiile din Saudi Pro League, Al Hilal a cheltuit de departe cel mai mult, 353 de milioane de euro. Echipa care i-a transferat în această vară, printre alții, pe Neymar, Kalidou Koulibaly și Yassine Bounou, este urmată în topul celor mai mari investiții din campionatul Arabiei Saudite, de Al Ahli, cu 194 de milioane de euro.
Podiumul este completat de formația lui Cristiano Ronaldo, Al Nassr, care a făcut transferuri în valoare totală de 165 de milioane de euro, iar pe locul 4 se află Al Ittihad, care a cheltuit 110 milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo