Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Vedetele din Arabia Saudită urăsc fiecare secundă acolo și vor să vină acasă!" Anunț dur al presei din Anglia

Bianca Dumitru

Publicat 11/10/2023 la 16:13 GMT+3

Echipele din Arabia Saudită au transferat în vara acestui an mai multe vedete din fotbalul european, în încercarea lor de a atrage tot mai mult atenția asupra competiției saudite. Jurnaliștii englezi au anunțat acum că unii dintre cei ajunși în Golf sunt acum extrem de supărați.

Jordan Henderson (Al Ettifaq) și Roberto Firmino (Al Ahli) în Arabia Saudită

Credit imagine: Getty Images

Campionatul Arabiei Saudite a explodat din punct de vedere valoric în această vară, când mai multe staruri din fotbalul european au fost atrase de echipele din Golf cu oferte senzaționale.
Deși câștigă sume importante de bani, nu toți fotbaliștii sunt fericiți acum, ca urmare a pasului făcut în mercato. Jurnaliștii din Anglia au anunțat că unii dintre jucători regretă decizia luată.
Charlie Wyett, editorialist al publicației The Sun, a scris că unii dintre sportivi nu s-au acomodat în totalitate și au ajuns să urască fiecare secundă petrecută în Arabia Saudită.
"Câteva vedete care s-au mutat în Arabia Saudită regretă profund că au făcut acest lucru. Unii urăsc fiecare secundă acolo", a scris englezul, care a adăugat faptul că unii s-au aflat în ultimele luni în "situații jenante" pentru că interesul pentru fotbalul din Golf este redus.
Wyett a notat și că fotbaliștii în cauză, ale căror nume nu au fost dezvăluite, și-ar dori să se întoarcă acasă cât mai curând, lucru care nu este atât de ușor de realizat având în vedere contractele semnate între ei și cluburile saudite.
Citește și:

TOP 10 TRANSFERURI FĂCUTE DE ECHPELE DIN ARABIA SAUDITĂ

Echipele saudite au făcut investiții masive în această vară, atrăgând în campionatul lor nume uriașe ale fotbalului european. Deși au fost și refuzați de jucători ca Lionel Messi și Sergio Ramos, arabii au reușit să se întărească prin transferurile unor fotbaliști ca Neymar, Karim Benzema, N'Golo Kante și Riyad Mahrez.
Brazilianul adus de la PSG i-a costat cel mai mult pe saudiți, fiind transferat pentru 90 de milioane de euro. Podiumul topului celor mai scumpe mutări reușite de echipele din Arabia Saudită este completat de Malcom și Otavio, pentru care Al Hilal, respectiv Al Nassr au plătit câte 60 de milioane de euro.
Top 10 transferuri realizate de echipele din Arabia Saudită
Trebuie punctat că această ierarhie ar fi putut arăta altfel dacă arabii ar fi trebuit să plătească sume de transfer și pentru Roberto Firmino, Karim Benzema și N'Golo Kante, dar aceștia au ajuns liberi de contract la Al Ahli, respectiv Al-Ittihad.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo