Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

După Steven Gerrard încă o legendă a fotbalului englez este aproape de antrena în Arabia Saudită

Ion Alexandru

Publicat 07/09/2023 la 08:44 GMT+3

Steven Gerrard este primul nume mare de fotbalist englez care antrenează în Arabia Saudită. Fosta legendă de pe Anfield a semnat cu Al Ettifaq și a adus alături de el nume mari din Premier League, în frunte cu Jordan Henderson. Un alt club saudit vrea să aducă un fost mare internațional englez, John Terry.

This handout picture released by Saudi Arabia's al-Ettifaq football club on July 3, 2023 shows Ettifaq's new English manager Steven Gerrard (R) with the club's President Khaled al-Debel after signing with them in London.

Credit imagine: AFP

Campionatul din Arabia Saudită s-a transformat într-o ligă a stelelor și tot mai multe cluburi investesc enorm pentru a se întări. Acest nou "El Dorado" al fotbalului a atras deja multe staruri mondiale, de la Cristiano Ronaldo la Neymar sau de la Benzema la Kante, Firmino sau Mane. Cel mai mare nume de antrenor ajuns în Saudi Pro League este Steven Gerrard. Campion în Scoția cu rangers, dar cu rezultate slabe la Aston Villa în Premier League, Gerrard a ales drumul Arabiei Saudite și a semnat cu Al Ettifaq. Fostul căpitan al lui Liverpool a atras câțiva jucători importanți la această echipă printre care foștii "cormorani" Henderson și Wijnaldum. Această avalanșă de fotbaliști de mare valoare care au ales drumul Arabiei Saudite pentru salarii amețioare continuă, iar valoarea investițiilor totale din ultimul an depășește miliardul de euro.

John Terry, tentat cu primul job de antrenor

Fosta legendă a lui Chelsea, John Terry, este pregătită să semneze primul contract de principal, iar Al-Shabab din Saudi Pro League îl dorește acum. Potrivit The Sun, Terry a fost abordat de clubul saudit în urmă cu două luni și o înțelegere a fost deja convenită verbal. Antrenorului de 42 de ani i s-a oferit un contract inițial de cel puțin doi ani, dar acesta ar putea dura până la patru ani dacă înțelegerea ar fi finalizată. Acesta ar fi primul contract de principal pe care îl va semna englezul, după ce anul acesta a lucrat ca și consultant la academia de tineret a lui Chelsea. În semn de respect pentru devotamentul și loialitatea față de Chelsea de-a lungul anilor, clubul din vestul Londrei îi va permite să-și părăsească rolul de la Academie pentru Arabia Saudită. Terry a câștigat cinci titluri în Premier League și Liga Campionilor în timp ce era la Chelsea, devenind unul dintre cei șase jucători care au făcut peste 500 de apariții pentru "albaștrii".
Deși Al-Shabab nu este considerat una dintre cluburile importante din Saudi Pro League în acest moment, ei au proprietari ambițioși care văd experiența de joc considerabilă a lui Terry ca pe o atracție cheie pentru a semna superstaruri.
Ca antrenor, Terry a lucrat ca secund la Aston Villa și Leicester City sub conducerea lui Dean Smith, dar nu a primit șansa de a fi principal în Anglia.
Citește și:
O mutare în Arabia Saudită ar putea fi exact ceea ce are nevoie pentru a începe o carieră ca antrenor de succes, care, dacă este aproape la fel de reușită ca cea de jucător, ar putea însemna un telefon de la Chelsea până la urmă.
Fosta echipă a lui Marius Șumudică, Al-Shabab are deja câțiva jucători cu nume în lot ca Ever Banega, Yannick Carrasco sau Romain Saiss.

6 români sunt în campionatul Arabiei Saudite

Cosmin Contra este antrenor la Damac, echipa care a strâns cu un lunct mai mult decât Al-Shabab în primele 5 etape, dar se află pe locul 16 din 18 în acest debut de sezon.
Tătărușanu apără la Abha, Andrei Burcă și Florin Tănase joacă pentru Al Akhdoud, Alin Toșca este la Al-Riyadh, în timp ce Andrei Cordea este noul coleg al lui Marko Dugadzic la Al Tai.
Ciprian Tătărușanu, în Arabia Saudită, sursa: facebook Saudi Pro League Italia
După 5 etape, echipa la care Neymar încă nu a debutat Al-Hilal este lider, la egalitate cu Al-Taawon. După un început slab, cu două înfrângeri, formația lui Cristiano Ronaldo Al Nassr este pe locul 6, la 4 puncte de lider.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo