Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG a acceptat oferta pentru Neymar, dar brazilianul încă negociază o mutare de la Paris

Ion Alexandru

Actualizat 13/08/2023 la 08:22 GMT+3

PSG "a acceptat o ofertă de la Al-Hilal" pentru Neymar, scrie presa franceză. Brazilianul continuă să viseze la o revenire triumfală la Barcelona, chiar dacă Xavi a spus deja că nu intră în planurile sale. Neymar are însă acum posibilitatea de a primi un salariu nemaivăzut în Arabia Saudită!

BUSAN, SOUTH KOREA - AUGUST 03: Neymar Jr of Paris Saint-Germain in action during the preseason friendly between Jeonbuk Hyundai Motors and Paris Saint-Germain at Busan Asiad Stadium on August 03, 2023 in Busan, South Korea. (Photo by Chung Sung-Jun/Paris

Credit imagine: Eurosport

Neymar în luptă pentru titlu cu Cristiano Ronaldo și Benzema? De ce nu, dacă tot s-au apucat saudiții să colecționeze vedete pe final de carieră pentru sume care depășesc orice logică.
Atacantul brazilian s-a mutat la Paris de la Barcelona în 2017 și a reușit 118 goluri în 173 de apariții pentru PSG. Neymar a câștigat cinci titluri din Ligue 1 și trei trofee Coupe de France, dar nu a reușit să-i aducă lui Al Khelaifi și Liga Campionilor, pe care a câștigat-o în Spania cu Barca.
Potrivit lui Fabrizio Romano, Al-Hilal a depus sâmbătă o ofertă "uriașă” pentru Neymar, iar francezii de la RMC Sport susține că a fost acceptată de PSG în aceeași zi. Nimic nu este confirmat, totuși, deoarece francezii adaugă că atacantul nu a dat încă "undă verde" acordului, în ciuda negocierilor "avansate" dintre reprezentanții săi și clubul saudit.
De asemenea, a existat interes pentru jucătorul de 31 de ani din MLS, LAFC considerată a fi cea mai probabilă locație din America.
Deși următoarea destinație a lui Neymar nu este încă decisă, e clar că el va părăsi PSG după șase ani.
L'Equipe a scris că cele două părți "au convenit să găsească o soluție comună înainte de sfârșitul perioadei de transfer". Dacă s-ar muta la Al-Hilal, Neymar s-ar alătura altor nume mari ale fotbalului european Ruben Neves, Kalidou Koulbaly și Sergej Milinkovic-Savic, toți fiind cooptați în această vară. Aceeași echipă din Arabia Saudită a făcut o ofertă record mondial de 300 de milioane de euro pentru coechipierul său Kylian Mbappe , care a respins mutarea în ciuda faptului că nu vrea să mai continue în Franța și a declanșat un război pe față cu patronul lui PSG.
Unde va juca Mbappe în sezonul următor?

Arabia Saudită a investit deja miliarde în fotbal

Campionatul de fotbal din Arabia Saudită a devenit foarte atractiv în mai puțin de 9 luni. Cristiano Ronaldo a dat semnalul schimbării radicale de optică privind fotbalul a saudiților în decembrie 2022, când a acceptat să lase Manchester United pentru Al Nassr. Această vară a însemnat un adevărat exod de vedete, care au semnat contracte încredibile, după ce au acceptat ofertele venite din Arabia Saudită.
Acestea sunt starurile venit în Arabia Saudită
  • Al Nassr: Cristiano Ronaldo, Sadio Mane, Brozovic, Alex Telles, Ospina
  • Al Hilal: Koulibaly, Ruben Neves, Milinkovic-Savic, Malcom
  • Al Ittihad: Benzema, Kante , Fabinho, Jota
  • Al Ahli: Mendy, Firmino, Saint-Maximin, Mahrez, Kessie, Ibanez, Alioski
  • Al Ettifaq: Gerrard (antrenor), Henderson, Moussa Dembele, Quaison
Citește și:

5 români în Arabia Saudită, dar toți sunt la echipe mici

Patru fotbaliști români au semnat în această vară și vor juca în campionatul Arabiei Saudite. Tătărușanu va apăra la Abha, echipă care i-a adus și pe Felipe Caicedo și polonezul Krychowiak. Burcă și Tănase vor fi coechipieri la Al Okhdood, în timp ce Toșca a semnat cu Al Riyadh.
Un singur antrenor român a rămas în Arabia Saudită. Cosmin Contra este la Damac.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol