Partida Ungaria – Anglia (scor 0-4), desfășurată în calificările pentru Cupa Mondială din 2022, s-a încheiat cu un scandal imens în fotbalul european. Selecționata Three Lions a semnalat faptul că Raheem Sterling și Jude Bellingham au fost victima scandărilor rasiste în timpul întâlnirii pe Puskas Arena.
Vicecampioana Euripei a câștigat destul de clar acest meci, în urma golurilor realizate de Sterling, Kane, Harry Maguire și Declan Rice.
Romanian Liga I
Universitatea Craiova s-a calificat în Conference League, după o victorie cu FC Botoșani, cu 2-0
ACUM 2 ORE
Harry Kane, căpitanul Angliei, a solicitat organelor de conducere ale fotbalului să ia o decizie dură după tot ce s-a întâmplat în timpul partidei din capitala Ungariei. Jocul s-a desfășurat într-o atmosferă ostilă, componenții naționalei Angliei au fost huiduiți de la bun început. Gabriel Clarke de la ITV a raportat faptul că a auzit sunete de maimuță îndreptate către Sterling și Bellingham. De asemenea, Sky Sports a surprins imagini cu un fan din mulțime care imita o maimuță, iar Sterling era jucătorul vizat.

Selecționerul Gareth Southgate a descris comportamentul fanilor drept "inacceptabil"

Pe de altă parte, Harry Kane a declarat imediat după partidă că nu a auzit niciun fel de scandare rasistă, dar va vorbi cu colegii săi de echipă și dorește să se ia măsuri drastice dacă se dovedește acest lucru. La rândul lui, selecționerul Gareth Southgate a descris comportamentul fanilor gazdă drept "inacceptabil".
https://i.eurosport.com/2021/09/02/3211977.jpg
Federația Engelză a publicat o declarație prin care a condamnat orice presupus abuz și a cerut FIFA să analizeze scandările:
"Vom solicita FIFA să investigheze cazul. Continuăm să sprijinim jucătorii și staff-ul în tentativa noastră colectivă de a evidenția și a combate discriminarea în toate formele sale".
UEFA a sancționat deja Ungaria cu disputarea a trei meciuri cu porțile închise, din cauza abuzurilor rasiste și a bannerelor homofobe de la Euro 2020. Partida de joi seara de pe Puskas Arena s-a jucat însă sub egida FIFA.
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
ACUM 5 ORE
Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
ACUM 6 ORE