Meciul dintre Astra Giurgiu și Petrolul Ploiești a marcat un nou episod nedorit pe un stadion de fotbal. În minutul 36, fundașul gazdelor, Tiberiu Giuroiu, a fost implicat într-un duel cu Sory Diarra, atacantul de culoare al "găzarilor".
Giuroiu a fost surprins vociferând, iar Diarra s-a enervat la culme, îndreptându-se amenințător spre adversarul său. Arbitrul Sorin Vădana a intervenit imediat și după ce s-a consultat cu asistentul care a fost foarte aproape de fază i-a acordat direct cartonașul roșu lui Giuroiu.
Eliminarea fundașului Astrei s-a datorat insultelor cu tentă rasistă pe care acesta i le-a adresat lui Diarra. Faptul că meciul s-a jucat fără spectatori a permis ca vorbele fundașului să fie auzite cu ușurință de arbitrul asistent, astfel că decizia nu poate fi pusă la îndoială. Episodul reprezintă o premieră în fotbalul românesc, care a mai avut parte de asfel de incidente în trecut, car niciodată un jucător nu a fost eliminat pentru astfel de insulte.
Cupa Mondială FIFA
Tite, OUT de la naționala Braziliei după eliminarea de la Mondial! Cine e dorit în locul lui
ACUM 19 MINUTE
Citește și:

Tiberiu Giuroiu nu recunoaște acuzele de rasism

La finalul partidei, Tiberiu Giuroiu a negat că l-ar fi insultat rasial pe Diarra și a menționat că nu el a înjurat, astfel că eliminarea sa a fost total eronată.
"Ați văzut și dumneavoastră faza, am fost faultat, cei de pe margine, aflați la încălzire, au sărit cu injurii. Arbitrul a crezut că eu... și asta a fost. Eu n-am înjurat, cei de pe margine au înjurat. Să se dea faza și să audă dacă am înjurat sau nu. Am încercat să vorbesc cu arbitrul, dar degeaba. Tușierul m-a indicat pe mine.", a spus Giuroiu, citat de digisport.ro.
În momentul nefericitului episod scorul era 1-0 pentru Petrolul, după ce Eugeniu Cebotaru deschisese scorul în minutul 25. Giurgiuvenii au reușit să egaleze imediat după pauză prin Carlo Danciu, dar echipa lui Nae Constantin a marcat golul victoriei în minutul 86, autorul golului fiind Darius Buia.
În urma acestei victorii Petrolul a ajuns la 10 victorii consecutive în Liga a 2-a, fiind lider după12 etape, cu 33 de puncte, cu 5 mai multe decât ocupanta locului secund, FC Hermannstadt.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/10/25/3243246.jpg
Cupa Mondială FIFA
Modric, mesaj absolut superb pentry Rodrygo, care a ratat primul penalty al Braziliei, cu Croația
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Sepsi și FC Voluntari au remizat în primul meci din a 20-a etapă a SuperLigii
ACUM O ORĂ