Celebrul fotbalist al lui Dinamo Kiev, Vladislav Vashchuk, a rămas blocat la Hostomel cu copiii săi până pe 10 martie, moment când a putut în sfârșit să fie evacuat. După ce a procesat momentele grele prin care a trecut, fostul jucător a mulțumit armatei ucrainene și s-a adresat, de asemenea, președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și liderului rus, Vladimir Putin. El a ironizat "eliberatorii" de la Moscova și e convins că Ucraina, cu toate că riscă să devină o țară distrusă în totalitate, va ieși câștigătoare din acest conflict.
"Mulți ani, eu și colegii mei am apărat onoarea Ucrainei pe terenurile de fotbal ca jucători ai echipei naționale de fotbal. Acum Armata Ucrainei mă protejează pe mine și pe toți ucrainenii de așa-numiții "eliberatori" care au venit la noi acasă, pe pământul nostru. Astăzi, bombe și rachete cad pe pământul țării mele, în fiecare zi auzim despre noi și noi crime ale armatei ruse împotriva poporului meu. Singurul lucru de care am fost eliberat a fost iluzia că Putin este o persoană sănătoasă. Dumnezeu nu-i va ajuta niciodată pe invadatorii, pe cei care au adus doar durere și suferință. Ne ucid copiii, bătrânii, iar Dumnezeu este mereu de partea celor care își apără patria", a spus legendarul fotbalist, potrivit vesti.ua.
Dacă Putin este simbolul asupritorului fără discernământ, Volodimir Zelenski este un adevărat erou, este de părere fostul mare fundaș central.
Romanian Liga I
Florin Tănase, pe lista unui club mare din Europa! Unde este dorit golgheterul Ligii 1
ACUM 26 MINUTE
"Zelenski a fost și e în fața unor situații grele, dar văd zi de zi cum se descurcă cu ele. Lucrează aproape fără odihnă și vreau să-mi exprim sprijinul și admirația pentru el. Vă mulțumesc pentru speranța inspirată pentru un viitor mai bun în fiecare dintre noi. Mulțumesc, domnule președinte! Adevărul este cu tine. Vă mulțumim că ne protejați. Înțelegem cu toții că acest război poate fi câștigat doar prin luptă", a mai spus Vaschuk.
Vladyslav Vashchuk a jucat 13 ani pentru Dinamo Kiev, în perioada 1993-2003 și 2005-2008. A câștigat 9 titluri pentru formația din capitala Ucrianei.
Bundesliga
Borussia Dortmund a anunțat că se desparte de antrenorul Marco Rose
ACUM 2 ORE
Liga
Florentino Perez are în vedere trei jucători, după ce Mbappe a refuzat Real Madrid
ACUM 3 ORE