Campionatul European U19 din această vară va alinia la start 8 echipe, printre care și reprezentativa României. Partidele din Grupa a 6-a a Turneului de Elită nu s-au jucat la data inițial stabilită, asta pentru că Ucraina U19 nu a putut participa din cauza războiului. Astfel, UEFA a reprogramat duelurile pentru începutul acestei luni, iar ultima echipă calificată la turneul final din Slovacia s-a stabilit după un scenariu foarte rar.
Olanda U19, Norvegia U19, Serbia U19 și Ucraina U19 s-au bătut pentru ultimul loc la Campionatul European, iar echipele din Estul Europei s-au dovedit cele mai puternice. Serbia U19 și Ucraina U19 au câștigat fiecare meciurile contra Norvegiei U19 și Olandei U19, iar în duelul direct au remizat, scor 1-1.
Astfel, cele două formații au terminat la egalitate de puncte (7), dar au fost imposibil de departajat după următoarele criterii stabilite de UEFA. Asta pentru că victoriile contra Olandei U19 și Norvegiei U19 au fost obținute cu același scor (3-2 cu Norvegia U19 și 2-1 cu Olanda U19), deci egalitatea a fost perfectă și la golaveraj și la numărul de goluri marcate.
Premier League
Ten Hag vrea să readucă fotbalul spectacol la United! Regulile clare impuse la antrenamente
ACUM 8 ORE

Serbia U19 s-a calificat la EURO pe baza criteriului disciplinar

Astfel, departajarea s-a făcut după criteriul disciplinar. Regulamentul prevede întocmirea unui punctaj pe baza cartonașelor primite de fiecare echipă în meciurile din grupă (cartonaș galben = un punct și cartonaș roșu = 3 puncte), iar cea mai disciplinată să aibă câștig de cauză.
Serbia U19 a primit doar 10 cartonașe galbene în cele 3 meciuri din grupă, în timp ce Ucraina U19 a primit 13 avertismente, astfel că sârbii vor juca la turneul final. Dacă și la acest capitol ar fi fost egalitate, echipa calificată s-ar fi decis pe baza rezultatelor din prima rundă a preliminariilor, caz în care Ucraina U19 ar fi ajuns la EURO (a câștigat grupa din care a făcut parte, cu 7 puncte, în timp ce Serbia a terminat pe doi în grupa sa, cu numai 4 puncte).
Serbia U19 va juca la EURO în grupa B, alături de Anglia U19, Austria U19 și Israel U19. Din grupa A fac parte România U19, Franța U19, Italia U19 și Slovacia U19.
Campionatul European U19 din Slovacia va ava loc în perioada 18 iunie - 1 iulie și are o miză suplimentară în acest an, pentru că primele 5 clasate dintre cele 8 echipe aflate la start vor obține calificarea la Campionatul Mondial U20 din 2023, care se va juca în Indonezia.
Fotbal
Nicolae Stanciu, într-o formă de excepție în China, după un nou meci în care și-a arătat valoarea
ACUM 15 ORE
Fotbal
România - Argentina 3-2 | 28 ani de la unul dintre cele mai frumoase jocuri ale echipei naționale
ACUM 19 ORE