Campionatele din întreaga lume au început deja să caute soluții pentru a disputa meciurile rămase din actualul sezon, dar toate partidele se vor disputa în spatele porților închise și cu reguli stricte, plus tot felul de protocoale care nu sunt menite decât să aducă și mai multe asigurări că reluarea fotbalului se poate produce în siguranță.
FIFA a publicat un document în concordanță cu toate recomandările OMS (Organizația Mondială a Sănătății), UEFA, ECA, FIFPRO, WLF și ligile europene. Acest document conține o listă de protocoale și reguli care trebuie întocmite pentru ca fotbalul să se reia. FIFA subliniază faptul că sănătatea fiecăruia rămâne prioritară.

FIFA și cel mai sumbru scenariu: vaccinul anti-COVID este singura opțiune pentru normalitate

Liga
Real Madrid, în doliu! Legendarul Paco Gento s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
ACUM 17 MINUTE
Chiar și așa, oficialii FIFA atrag atenția și totodată un semnal de alarmă privind noua normalitate” din întreaga lume. Fotbalul urmează a fi foarte ciudat în comparație cu ceea ce cunoșteam noi înainte ca pandemia de coronavirus să preia controlul în toată lumea. FIFA transmite, de asemenea, că până la descoperirea unui vaccin anti-COVID nu putem spera că lucrurile se vor întoarce complet la normalitate. Desigur, pași în acea direcție pot fi făcuți, dar siguranța că nu vor mai apărea noi cazuri de infectare nu va fi niciodată îndeplinită în lipsa unui vaccin.
Experții medicali susțin că dezvoltarea unui vaccin de acest gen ar putea să dureze și 10 ani. Însă, având în vedere impactul pe care l-a avut coronavirus la nivel global și al investițiilor masive pentru descoperirea unui vaccin, acesta ar putea fi gata în câteva luni. În prezent există 460 de teste la nivel global având ca unic obiectiv combaterea coronavirusului.
https://i.eurosport.com/2020/05/30/2825808.jpg
Romanian Liga I
Constantin Budescu va semna cu Sepsi Sântu Gheorghe până în vară! Ce salariu va avea mijlocașul
ACUM O ORĂ
Liga
Un fost jucător al Barcelonei, declarații sincere: "Nu-mi păsa că eram rezervă! Am devenit milionar"
ACUM 3 ORE