Cea mai importantă noutate este introducerea unei schimbări suplimentare în timpul unei partide, în cazul în care este vorba despre jucători care au suferit accidentări la nivelul capului.
Mai exact, un antrenor va putea înlocui un jucător care a suferit o comoție, chiar dacă în prealabil efectuase toate modificările permise de regulament. Pentru a nu se considera că echipa în cauză este avantajată de această schimbare în plus, echipei adverse i se va permite și ei o înlocuire suplimentară în astfel de situații.
Decizia legiuitorilor fotbalului vine ca urmare a insistențelor reprezentanților cluburilor și a presei de specialitate, care considerau că în repetate rânduri fotbaliștii erau forțați de împrejurări să rămână pe teren, chiar dacă suferiseră lovituri care le puneau în pericol sănătatea pe termen lung. Statisticile au scos la iveală că foarte mulți foști fotbaliști au ajuns să sufere de demență odată cu înaintarea în vârstă, iar acest lucru s-ar putea datora din cauza leziunilor suferite în timpul carierei.
Bundesliga
Dortmund oferă 45 de milioane de € pentru înlocuitorul lui Haaland! Nemții au concurență serioasă
ACUM 14 MINUTE
https://i.eurosport.com/2020/11/30/2946582.jpg
Recent, Raul Jimenez, atacantul lui Wolwerhampton, s-a accidentat grav în meciul cu Arsenal, după o ciocnire violentă cu David Luiz. Mexicanul a suferit o fractură cerebrală și a fost dus la spital și mai apoi operat, dar fundașul lui Arsenal a rămas pe teren până la pauza meciului. Brazilianul a fost totuși schimbat înaintea celei de-a 2-a reprize, iar la final Mikel Arteta a declarat că în fotbal ar trebui permise schimbările temporare în astfel de cazuri, așa cum se întâmplă spre exemplu în rugby.
Cei care se ocupă de întocmirea regulamentului în fotbal au luat act de toate aceste lucruri și au hotărât să introducă o schimbare în plus în cazul unor astfel de accidentări nefericite.
https://i.eurosport.com/2020/07/08/2846874.jpg

Regula celor 5 schimbări a fost extinsă până la finalul lui 2021

De asemenea, în ședința de astăzi s-a decis extinderea regulii celor 5 schimbări/meci până la finalul anului 2021 în competițiile naționale și până la data de 31 iulie 2022 în cazul întrecerilor internaționale. Fiecare federație în parte decide însă dacă va aplica această regulă sau nu, dar cert este că în cupele europene antrenorii vor avea această opțiune mult timp de acum înainte.
Anglia este singurul campionat puternic din Europa care a revenit la regula celor 3 schimbări înaintea acestui sezon. Managerii echipelor de top, implicate și în competițiile europene, au cerut insistent dreptul de a face 5 schimbări, acuzând calendarul supraaglomerat din acest sezon, dar majoritatea cluburilor din Premier League au votat contrariul, echipele mici considerând că sunt dezavantajate de această regulă, în raport cu granzii din Anglia, care au loturi superioare numeric și valoric.
Un alt aspect care s-a discutat în ședința IFAB de astăzi a fost situația hențului, stabilindu-se o întâlnire în martie 2021, unde să se discute special pe acest subiect. Conform noilor reglementări, arbitri vor trebui să țină cont poziția mâinii în raport cu mișcarea jucătorului în fazele la care se acordă henț.
Au avut loc și câteva discuții despre regula off-side-ului, dar aceasta va rămâne în continuare așa cum a fost și până acum. În plus, IFAB a anunțat că se caută soluții pentru îmbunătățirea sistemului arbitrajului video, dorindu-se ca acesta să fie implementat în tot mai multe competiții.
Fotbal
Gică Popescu, reacție acidă, după ce Boloni a spus că nu există niciun jucător român talentat
ACUM 39 MINUTE
Liga
Barcelona are gata planul B, în caz că-l ratează pe Morata! De ce depinde aducerea unui nou atacant
ACUM O ORĂ