Tricolorii au ratat calificarea la turneul final din preliminarii, terminând pentru prima oară în istorie pe locul 4 o grupă de calificare la un Campionat European.
Singura speranță a noastră de a ajunge la turneul final se leagă de barajul care se va juca primăvara viitoare. România are două variante: fie vom evolua în barajul pentru Liga C, fie în cel pentru Liga A.
Acest lucru se traduce astfel:
Fotbal
Dan Petrescu, explicații pentru eșecul din Cupa României: "Cei care fac tragerea să se gândească"
ACUM 4 ORE
  • În primul caz, vom înâlni în semifinale Scoția, în deplasare. În cealaltă semifinală vor juca, astfel, Norvegia și Serbia.
  • În al doilea caz, vom întâlni Islanda, în semifinale, tot în deplasare. În cealaltă semifinală ar putea fi două dintre următoarele naționale: Bulgaria, Israel și Ungaria.

Scoțienii ar prefera alt adversar decât România

În acest context, daiyrecord.co.uk a analizat România, iar jurnaliștii scoțieni nu par extrem de încântați de perspectiva unui duel cu țara noastră. Asta în contextul în care Bulgaria, Israel și chiar Ungaria par adversare mai accesibile pentru McGinn&Co.
"România a avut o grupă grea, cu Spania, Suedia și Norvegia și a fost competitivă, terminând cu 14 puncte. Posibila adversară a Scoției a fost învinsă doar de Suedia și Spania, dar nu a reușit totuși să bată nicio contracandidată la calificare. Un indicator mai bun al valorii românilor ar fi, poate, parcursul din Liga Națiunilor, unde au terminat grupa neînvinși", notează sursa citată.
În privința jucătorilor care pot pune probleme apărării scoțienilor, jurnaliștii s-au oprit asupra lui Ianis Hagi, un fotbalist ambidextru, cu o imaginație bogată în joc, care se poate transforma în regizorul acțiunilor de atac.
"Ianis Hagi este un mijlocaș ofensiv cu potențial, acesta călcându-i pe urme tatălui său, Gheorghe Hagi, nimeni altul decât cel mai bun jucător de fotbal din istoria României", mai notează scoțienii.
Barajele din martie vor avea structura unor mini-turnee, la fiecare urmând a evolua 4 echipe, după sistemul semifinale-finală. Tabloul exact al întâlnirilor va fi stabilit vineri, pentru ca pe 30 noiembrie, la București, să aibă loc tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor Euro 2020.
Fotbal
CFR Cluj, OUT în "16-imile" Cupei României! CSU Craiova merge în optimi! Rezultatele zilei
ACUM 5 ORE
Premier League
"E în ADN-ul echipei mele!" Tuchel, avertisment pentru Guardiola înainte de Chelsea – Man City
ACUM 7 ORE