Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rangers a pierdut finala Cupei Ligii, cu Celtic! Ianis Hagi, lăsat pe bancă pe toată durata partidei

Eurosport
DeEurosport

Publicat 26/02/2023 la 18:58 GMT+2

Ianis Hagi a privit de pe bancă finala Cupei Ligii Scoției, dintre Rangers și Celtic. Echipa românului a pierdut primul trofeu al sezonului, după ce a fost învinsă cu 2-1, chiar dacă a forțat egalarea pe final.

Rangers - Celtic, finala Cupei Ligii Scoției

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Dani Morar
Rangers a pierdut finala Cupei Ligii Scoției, în fața marii rivale Celtic. Verzii s-au impus cu 2-1, ambele goluri fiind marcate de japonezul Kyogo Furuhashi. Ianis Hagi a fost lăsat pe bancă pe toată durata partidei, antrenorul luând hotărârea de a nu-l forța într-un meci de o asemenea intensitate.
După momente de tatonare, prima ocazie mare a venit abia după 21 de minute de joc. Jota de la Celtic a preluat o pasă bună la marginea careului și a șutat spre colțul din stânga. Portarul lui Rangers s-a întins și a respins, menținând egalitatea.
Kyogo Furuhashi a avut două ocazii bune, înainte de a deschide scorul, la finalul primei reprize. Japonezul a șutat mai întâi pe lângă poartă, după o acțiune foarte periculoasă, iar apoi a trimis o lovitură de cap la doar câțiva centimetri peste bara transfersală.
Rangers nu a mai scăpat cu un minut înainte de pauză. După o acțiune 100% japoneză, Celtic a deschis scorul și a intrat la cabine în avantaj. Daizen Maeda a purtat o acțiune superbă în partea stângă a atacului și a trimis în forță, pe jos, în fața porții. Furuhashi a apărut excelent și a finalizat simplu, deschizând scorul.
Rangers a părut mult mai motivată după pauză și a ratat șansa egalării după doar 5 minute scurse din repriza secundă. Ryan Kent s-a aflat într-o poziție bună în careu, ușor în unghi, dar a tras în bară, iar mingea a ieșit în aut de poartă.
Citește și:

Ianis Hagi a fost doar rezervă în Rangers - Celtic

Celtic și-a dublat avantajul în minutul 56, prin același Furuhashi. Reo Hatate a trimis în fața porții, iar atacantul japonez a marcat un gol asemănător cu prima sa reușită din acest meci.
Avantajul verzilor nu a durat nici 10 minute, echipa lui Ianis Hagi reușind să revină în meci. James Tavernier a centrat foarte bine dintr-o lovitură liberă, iar Alfredo Morelos a profitat de o bâlbâială în defensiva adversă și a marcat din apropiere pentru 1-2.
Tavernier a executat bine o lovitură liberă, dar mingea a fost deviată de zid și a fost repsinsă în corner de Joe Hart. În ciuda presiunii puse de Rangers, tabela nu s-a mai modificat până la final.
Rangers – Celtic s-a încheiat 1-2, iar verzii au câștigat Cupa Ligii Scoției, în dauna marii rivale. Ianis Hagi nu a fost forțat și a văzut partida de pe bancă, însă are ocazia să revină pe teren în partida cu Kilmarnock, de pe 4 martie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo