Ianis Hagi a jucat 30 de meciuri pentru Rangers în toate competițiile din acest sezon, reușind să marcheze de 5 ori și să ofere 11 pase decisive colegilor săi. În ultimul meci de campionat, Ianis a marcat golul victoriei pentru echipa lui Gerrard și a fost lăudat de toată lumea, dar nu tot sezonul a fost doar lapte și miere pentru român.
Deși în startul stagiunii a fost mai mereu titular, mijlocașul a pierdut ulterior echipa, dar apoi a profitat de șansele oferite și acum este din nou un jucător de bază în formația lui Gerrard. Într-un interviu acordat presei din Scoția, Ianis a dezvăluit că familia l-a ajutat să treacă peste perioada dificilă prin care a trecut în momentul în care nu mai prindea prima echipă.
"Părinții mei au venit la mine când au putut și m-a ajutat asta, cu siguranță. Am fost norocos că am putut avea alături familia de Crăciun și Anul Nou, am fost fericit.M-au ajutat să trec peste această perioadăși se poate vedea și pe teren, sunt extrem de fericit și mă bucur de tot. M-a ajutat să am pe cineva alături, să am cu cine să vorbesc. Nu au putut rămâne, însă a fost de ajutor." , a declarat Ianis Hagi pentru The Scottish Sun.
Scottish Premiership
Un fost secund al lui Gerrard, favorit să-l antreneze pe Ianis Hagi! Anunțul presei din Scoția
23/11/2022 LA 15:00
https://i.eurosport.com/2020/02/06/2770226.jpg

Ianis Hagi: "E greu sa reusesti la un club precum Rangers"

Ianis s-a declarat mulțumit de felul în care a fost primit când a ajuns la Rangers și de relația pe care o are cu antrenorii săi: "Cred că toți de aici înteleg ce fel de jucător sunt și cum pot ajuta echipa. Înca din prima zi, de fapt, de la primele convorbiri telefonice pe care le-am avut cu Steven Gerrard și Ross Wilson înainte să vin, m-au înțeles ca jucător. Dacă relația dintre antrenor, directorul sportiv și jucător este bună, atunci dai tot ce ai mai bun din tine. Ofer tot ce am mai bun lui Ranges și sper să devin și mai bun."
Ianis este un fotbalist tehnic, iar fotbalul din Scoția este unul bazat foarte mult pe contactul fizic. În plus, campionatul Scoției nu este dintre cele mai puternice. Internaționalul român a recunoscut că nu se aștepta ca fotbalul scoțian să fie atât de provocator și a menționat că nu este deloc ușor să te impui la un club ca Glasgow Rangers.
"Fotbalul din Scoția te provoacă. Am evoluat mult de când am venit aici, ca fotbalist trebuie să te adaptezi. Eu înca mă adaptez, însă ma simt bine acum. Înțeleg stilul de joc din Scoția. Sincer, când ajungi aici te aștepți să nu fie atât de provocator campionatul.
Însă modul în care echipele se apară în fiecare săptămână împotriva lui Rangers, face jocul extrem de dur. Trebuie să găsești optțuni, să creezi la fiecare pas. Sincer, presiunea care vine la club e uriașă. E greu să reușești la un club precum Rangers.", a completat Ianis Hagi.
https://i.eurosport.com/2021/02/04/2985272.jpg
Fotbal
EXCLUSIV | Interviu cu Adrian Avasâlcăi, singurul antrenor român de la Academia lui Chelsea
20/11/2022 LA 06:34
Romanian Liga I
Adi Mutu, sunat în miezul nopții de Gică Hagi pentru un transfer: "Cu el în echipă iau titlul"
31/10/2022 LA 18:24