Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ianis Hagi, tot mai aproape de a deveni cel mai scump jucător vândut vreodată de Rangers

Nicu Savin

Publicat 18/10/2021 la 14:37 GMT+3

Ianis Hagi ar putea fi subiectul unui transfer de răsunet în perioada de mercato din iarnă, zvonurile din presa scoțiană despre plecarea sa de la Rangers întețindu-se în ultima vreme. Specialiștii consideră că gruparea de pe Ibrox Park trebuie să-i dea drumul mijlocașului, mai ales în cazul în care oferta de la AS Roma ar fi cea vehicuală în presa italiană.

Ianis Hagi, jucătorul lui Rangers

Credit imagine: Eurosport

Ianis Hagi a avut evoluții apreciate în ultima perioadă, atât la Rangers, cât și la naționala României. Acest lucru a atras atenția unor echipe mai importante din fotbalul european, iar AS Roma este gata să ofere în jur de 20 de milioane de 8 pentru mijlocaș chiar în iarnă. Există și alte echipe care sunt inetresate de român, astfel că lupta pentru semnătura sa este acerbă și Rangers va rezista cu greu tentației de a-l vinde.
Jose Mourinho este cel care a ordonat acest transfer, iar presa din cizmă a scris recent că stadiul negocierilor e foarte avansat. Dacă Ianis ar ajunge pe Olimpico în schimbul sumei avansate de jurnaliștii italieni, atunci ar deveni cel mai scump jucător vândut vreodată de Rangers.
Scoțienii nu s-au remarcat în trecut prin exporturi deosebite, cel mai scump jucător care a plecat de pe Ibrox Park în toată istoria fiind olandezul Giovanni van Bronckhorst, pentru care Arsenal plătea în 2001 suma de 13,5 milioane de €.
Citește și:

Rangers, sfătuită să accepte oferta pentru Ianis Hagi

Ianis Hagi a fost transferat de Rangers de la Genk, în schimbul a 3,5 milioane de €. O eventuală vânzare a sa pentru 20 de milioane ar fi o afacere excelentă pentru scoțieni, astfel că majoritatea specialiștilor consideră că oficialii lui Rangers ar face o mare greșeală dacă nu i-ar da drumul acum.
Într-un interviu acordat pentru footbal-insider.com, Danny Mills, fost jucător important în Premier League și la naționala Angliei a declarat că transferul trebuie să se facă cât mai repede, în condițiile în care oferta de la Roma este una reală.
"Este Ianis Hagi un jucător potrivit pentru stilul lui Mourinho? Nu sunt sigur. Dar, dacă ți se oferă acea sumă de bani, trasferul trebuie să se facă. 17 milioane de £ (n.r. 20 de milioane de £) pentru un jucător de calibrul său este wow, trebuie să accepți. Dacă acest transfer se va realiza pentru 17 milioane de £, aș fi puțin surprins!", a spus Danny Mills.
Ianis Hagi a ajuns la Rangers în vara anului trecut și a jucat până în prezent 69 de partide pentru campioana Scoției în toate competițiile. Românul a marcat de 16 ori și a reușit 19 pase decisive, fiind în multe partide încântător în evoluțiile sale.
Dacă va ajunge la Roma și va reuși să se impună, Ianis și-ar lua o binemeritată revanșă, după ce nu a reușit să facă pasul la echipa mare a Fiorentinei, club la care a jucat în prima parte a carierei.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă!
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo