Glasgow Rangers a dominat autoritar acest sezon din prima ligă scoțiană. Echipa antrenată de Steven Gerrard a avut un parcurs pefect și s-a încoronat deja campioană, dar acest lucru s-a datorat și evoluțiilor sub așteptări a marii rivale, Celtic.
Campioni în ultimii 9 ani, "alb-verzii" au suferit enorm în acest sezon și era clar de mult că soarta titlului este pecetluită. Neil Lennon, antrenorul care a condus-o pe Celtic din 2019 a părăsit clubul în februarie, iar de atunci s-a discutat mult despre succesorul său.
Oficialii lui Celtic nu s-au grăbit să ia o decizie, sezonul actual fiind oricum compromis, astfel că echipa va fi condusă până la vară de interimarul John Kennedy.
Liga Campionilor UEFA
Carlo Ancelotti, lider suprem în Champions League. L-a depășit pe Sir Alex Ferguson miercuri seara
02/11/2022 LA 22:25
https://i.eurosport.com/2021/03/13/3011349.jpg

Chris Wilder, favorit să o preia pe Celtic în vară

Totuși, din sezonul viitor, Celtic va fi condusă de un manager consacrat, iar presa britanică scrie că marele favorit este Chris Wilder. Antrenorul de 53 de ani tocmai s-a despărțit de Sheffield United, echipă cu care a făcut minuni în ultimele sezoane, dar cu care a avut un sezon dezastruos, care se va solda cel mai probabil cu retrogradarea în Championship.
Wilder a preluat-o pe Sheffield în 2016 și în primul sezon a reușit să promoveze echipa în Championship. După un prim sezon bun în liga secundă, Sheffield a promovat în 2019 în Premier League, iar în stagiunea trecută a fost o adevărată revelație în cel mai puternic ca mpionat de fotbal al lumii.
"Săbiile" au cochetat mult timp cu locurile de cupe europene, dar în final au terminat pe locul 9, unul oricum peste așteptări. Din păcate, în acest sezon lucurile nu au mai funcționat și echipa a suferit înfrângere după înfrângere, fiind practic retrogradată.
Aventura lui Wilder pe Bramall Lane nu s-a încheiat astfel în cel mai plăcut mod posibil, dar antrenorul și-a creat o anumită reputație în fotbalul britanic.
Acesta este considerat soluția ideală pentru banca lui Celtic, fiind renumit pentru modul de a scoate maxim din jucătorii pe care îi are la dispoziție. Deși s-a speculat că Rafa Benitez ar fi dorit de conducerea lui Celtic, Chris Wilder este acum principala opțiune pentru boardul de pe Celtic Park, conform tbrfootball.com.
https://i.eurosport.com/2021/03/17/3013430.jpg
Liga Campionilor UEFA
Victorii clare pentru Milan, Man City și Real Madrid! Benfica și PSG, la egalitate perfectă în grupă
02/11/2022 LA 12:34
Cupa Mondială FIFA
Japonia este prima țară care anunță lotul pentru Cupa Mondială din Qatar
01/11/2022 LA 08:47