Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Omul care a revoluționat Premier League în sezonul trecut, chemat la Celtic pentru a lupta la titlu

Nicu Savin

Actualizat 21/03/2021 la 15:05 GMT+2

Celtic a pierdut prima dată titlul în Scoția după 9 succese consecutive, iar formația de pe Celtic Park nu dorește ca marea rivală de la Rangers să impună o dominație în următorii ani. Pentru asta, Celtic intenționează să aducă un antrenor cu nume din vară, iar presa scoțiană scrie că marele favorit este Chris Wilder.

Sheffield United's English manager Chris Wilder (L) and Manchester United's Norwegian manager Ole Gunnar Solskjaer (R) have words on the touchline during the English Premier League football match between Sheffield United and Manchester United at Bramall L

Credit imagine: Getty Images

Glasgow Rangers a dominat autoritar acest sezon din prima ligă scoțiană. Echipa antrenată de Steven Gerrard a avut un parcurs pefect și s-a încoronat deja campioană, dar acest lucru s-a datorat și evoluțiilor sub așteptări a marii rivale, Celtic.
Campioni în ultimii 9 ani, "alb-verzii" au suferit enorm în acest sezon și era clar de mult că soarta titlului este pecetluită. Neil Lennon, antrenorul care a condus-o pe Celtic din 2019 a părăsit clubul în februarie, iar de atunci s-a discutat mult despre succesorul său.
Oficialii lui Celtic nu s-au grăbit să ia o decizie, sezonul actual fiind oricum compromis, astfel că echipa va fi condusă până la vară de interimarul John Kennedy.
Chris Wilder

Chris Wilder, favorit să o preia pe Celtic în vară

Totuși, din sezonul viitor, Celtic va fi condusă de un manager consacrat, iar presa britanică scrie că marele favorit este Chris Wilder. Antrenorul de 53 de ani tocmai s-a despărțit de Sheffield United, echipă cu care a făcut minuni în ultimele sezoane, dar cu care a avut un sezon dezastruos, care se va solda cel mai probabil cu retrogradarea în Championship.
Wilder a preluat-o pe Sheffield în 2016 și în primul sezon a reușit să promoveze echipa în Championship. După un prim sezon bun în liga secundă, Sheffield a promovat în 2019 în Premier League, iar în stagiunea trecută a fost o adevărată revelație în cel mai puternic ca mpionat de fotbal al lumii.
"Săbiile" au cochetat mult timp cu locurile de cupe europene, dar în final au terminat pe locul 9, unul oricum peste așteptări. Din păcate, în acest sezon lucurile nu au mai funcționat și echipa a suferit înfrângere după înfrângere, fiind practic retrogradată.
Aventura lui Wilder pe Bramall Lane nu s-a încheiat astfel în cel mai plăcut mod posibil, dar antrenorul și-a creat o anumită reputație în fotbalul britanic.
Acesta este considerat soluția ideală pentru banca lui Celtic, fiind renumit pentru modul de a scoate maxim din jucătorii pe care îi are la dispoziție. Deși s-a speculat că Rafa Benitez ar fi dorit de conducerea lui Celtic, Chris Wilder este acum principala opțiune pentru boardul de pe Celtic Park, conform tbrfootball.com.
Program Premier League & FA Cup
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo