Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ianis Hagi a dezvăluit care este marea diferență dintre Steven Gerrard și Giovanni van Bronckhorst

Bianca Dumitru

Publicat 08/03/2022 la 17:36 GMT+2

Ianis Hagi este accidentat de la sfârșitul lunii ianuarie, dar a revenit recent în atenția presei din Scoția, care a vrut să afle de la el care sunt diferențele dintre Steven Gerrard, fostul antrenor al lui Rangers, și Giovanni van Bronckhorst, cel care i-a luat locul.

Ianis Hagi

Credit imagine: Getty Images

Ianis Hagi s-a accidentat la finalul lunii ianuarie, în meciul dintre Rangers și Stirling din optimile Cupei Scoției, și nu a colaborat prea mult cu noul antrenor al scoțienilor, Giovanni van Bronckhorst, care a ajuns la Rangers după ce Steven Gerrard a plecat la Aston Villa.
Unele voci au anunțat că românul nu ar fi potrivit stilului impus de tehnicianul olandez, dar Hagi a spus că, având voința, se va putea adapta. Într-un interviu acordat recent, mijlocașul a explicat ce diferențe a observat între Gerrard și Van Bronckhorst, punctând că unul îi voia pe jucători mai adunați pe teren, în timp ce celălalt vrea ca extreme să fie cât mai aproape de marginea terenului.
"Este sigur o diferență. Sunt antrenori diferiți, cu Steven Gerrard eram mai aproape unul de altul în teren, jucam mai restrâns. Cu antrenorul de acum, jucăm cu extreme veritabile și ne organizăm diferit în defensivă.
La finalul zilei, cred că nu contează prea mult. Contează ca echipa să aibă o formă și o identitate, dar depinde și de adversarii pe care îi întâlnești. Pentru un antrenor, e foarte bine să aibă jucători care se pot adapta.
Eu cred că putem să o facem, nu doar în Scoția, ci și în Europa, așa cum am arătat cu Borussia Dortmund. Cred că ne putem adapta dacă ne dorim suficient de mult. Există diferențe între cei doi, dar avem jucători care se pot adapta noului sistem", a explicat șeptarul, citat de Football Scotland.
Citește și:

PRIMELE DECLARAȚII ALE LUI IANIS HAGI DESPRE ACCIDENTAREA TERIBILĂ DIN LUNA IANUARIE

La sfârșitul lunii ianuarie, Ianis Hagi a suferit o ruptură de ligamente și a fost operat, având acum în față o perioadă lungă de recuperare. Fotbalistul nu va mai evolua deloc în acest sezon competițional și va reveni pe teren în toamnă.
Giovanni Van Bronckhorst a spus că există posibilitatea ca românul să rateze inclusiv startul viitorului sezon. Totuși, la aproape două luni de la momentul accidentării, Ianis Hagi a declarat să se simte bine, mai ales mental, și se pregătește pentru revenire:
"Sunt bine, mai ales din punct de vedere mental. Am ajuns într-o etapă bună. Am acceptat accidentarea, iar acum lucrez doar să îmi revin", a declarat Hagi la aniversarea a 150 de ani pentru Glasgow Rangers.
Înainte de accidentare, Ianis Hagi a reușit câteva prestații foarte bune care l-au adus în atenția mai multor cluburi importante din Europa. Printre altele, românul în vârstă de 23 de ani este dorit de AS Roma, Aston Villa, noua echipă a lui Steven Gerrard, și Galatasaray.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo