Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ianis Hagi, aproape de un transfer de top! Românul se află pe lista unui club important din Europa

Bianca Dumitru

Actualizat 26/11/2021 la 21:18 GMT+2

Ianis Hagi ar putea prinde un transfer important în următorul an. După meciul bun făcut de român în fața Spartei Praga, în grupele Europa League, jurnalistul Ekrem Konur a anunțat că fotbalistul lui Rangers este dorit la Olympique Lyon.

Ianis Hagi (Rangers)

Credit imagine: Getty Images

Ianis Hagi s-ar putea despărți în perioada următoare de Rangers. Românul în vârstă de 23 de ani s-ar afla în atenția celor de la Olympique Lyon. Anunțul privind interesul francezilor pentru jucătorul campioanei Scoției a fost făcut astăzi de Ekrem Konur.
Joi seară, românul a impresionat în Europa League, în meciul cu Sparta Praga, iar în această dimineață jurnalistul a scris că Lyon, echipa de pe locul 10 al clasamentului din Ligue 1, îl monitorizează pe Hagi. Francezii ar avea nevoie de un mijlocaș de profilul lui Ianis și ar fi tentați să facă o ofertă pentru fotbalistul dorit, printre altele, în ultima vreme și la Galatasaray, AS Roma, Sevilla și Aston Villa.
Rămâne de văzut dacă șefii lui Olympique Lyon vor fi dispuși să ofere o sumă pe măsura pretențiilor celor de la Rangers, ale căror dorințe sunt mai moderate față de perioada de mercato din vară, ca urmare a faptului că echipa a ratat calificarea în grupele Champions League.

Ianis Hagi, cotat la 9 milioane de euro de scoțieni

Ianis Hagi ar avea o cotă de piață mai mare decât cea de pe site-ul transfermarkt.com, unde apare cu 6,5 milioane de euro. Jurnaliștii din Scoția l-au evaluat cu ajutorul unui software numit Transfer Room, folosit de mai multe echipe din Premiership, și au ajuns la concluzia că românul ar valora peste 9 milioane de euro.
Hagi ar fi al patrulea cel mai bine cotat jucător de la Rangers, fiind depășit doar de Joe Aribo, Alfredo Morelos și Ryan Kent. Mijlocașul de 23 de ani este așteptat să o părăsească pe campioana Scoției în următoarele luni.
După plecarea lui Steven Gerrard de la Rangers, presa din Anglia a speculat posibilitatea ca Ianis Hagi să ajungă și el în Premier League: "Fiul legendarului Gheorghe, Ianis, poate fi un alt jucător care ar putea să guste fotbalul din Premier League. A avut un impact mare la câștigarea campionatului de Rangers, sezonul trecut, și se ridică la înălțimea numelui.
Versatilitatea românului este un lucru pe care Gerrard dorește să-l adauge la Villa. Acesta a jucat atât mijlocaș lateral stânga sau dreapta, cât și mijlocaș ofensiv. Hagi a devenit un jucător-cheie în angrenajul echipei lui Gerrard", au scris cei de la Talk Sport.
Se pare, însă, că Aston Villa nu va putea cheltui decât 5 milioane de euro pentru transferuri în următoarea perioadă de mercato, astfel că este foarte puțin probabil ca Ianis Hagi să ajungă sub comanda lui Steven Gerrard în Premier League, cei de la Rangers având pretenții financiare mult mai mari.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport - Premier League, 27-28 noiembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo