Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rangers îi caută un înlocuitor lui Ianis Hagi! Ce român este pe lista scoțienilor

Bianca Dumitru

Publicat 26/01/2022 la 19:31 GMT+2

Ianis Hagi a suferit o ruptură de ligamente și a fost operat, dar Rangers nu va mai putea conta pe el în acest sezon. Scoțienii au început să-i caute un înlocuitor, iar unul dintre fotbaliștii vizați este Olimpiu Moruțan, transferat vara trecută de Galatasaray.

Ianis Hagi (Rangers)

Credit imagine: Twitter

Oficialii lui Rangers au anunțat recent că Ianis Hagi a fost operat la genunchi după ruptura de ligamente suferită și va lipsi până la finalul sezonului din cauza intervenției chirurgicale. Antrenorul scoțienilor, Giovanni van Bronckhorst, a confirmat absența lui Ianis Hagi, spunând că se va baza în următoarele partide pe Ryan Jack și Scott Arfield:
"Ianis avea nevoie de operație, a făcut-o luni și, din păcate, l-am pierdut până la finalul sezonului. Are această problemă la genunchi, dar așteptăm cu nerăbdare revenirea lui pe teren după ce se va recupera complet. Am vorbit cu el ieri, este pozitiv și concentrat pe recuperarea lui", a spus Van Bronckhorst.
Absența lui Ianis pentru restul sezonului reprezintă o adevărată lovitură pentru Rangers, iar presa din Scoția a scris că oficialii campioanei din Premiership au început deja să-i caute un înlocuitor. Potrivit publicației Scotsman, în atenția lui Giovanni van Bronckhorst se află, printre alții, Andreas Skov Olsen (Bologna), Francis Amuzu (Anderlecht), Joe Rothwell (Blackburn Rover) și Robert Muric (Rijeka).
În plus, șefii lui Rangers sunt cu ochii și pe Olimpiu Moruțan, fotbalistul transferat în vara anului 2021 de Galatasaray de la FCSB. Mutarea nu este exclusă, la finalul lunii decembrie jurnaliștii turci anunțând că românul ar urma să fie împrumutat în această iarnă la o altă echipă, după doar 6 luni petrecute la Istanbul.
Citește și:

"Vor urma momente grele, dar voi reveni mai puternic"

După operația lui Ianis Hagi, tatăl său a vorbit despre starea fotbalistului. Gică Hagi a spus că mijlocașul are un moral bun, fiind optimist în legătură cu perioada de recuperare prin care va trebui să treacă înainte de a putea reveni pe gazon.
"Am vorbit cu Ianis. Este încrezător acum. E în mâini bune, știe și el că a fost un ghinion, dar acum se gândește doar la recuperare. E cu moralul bine, se mai întâmplă și astfel de lucruri. Deocamdată nu s-a stabilit exact unde va efectua recuperarea, se analizează și se va lua cu siguranță cea mai bună decizie pentru el", a spus Gică Hagi pentru ProSport.
În contextul accidentării, mijlocașul român va reveni pe teren cel mai probabil la începutul sezonului următor. El va rata, printre altele, și meciurile echipei naționale a României din Liga Națiunilor, programate în iunie. "Tricolorii" vor întâlni Muntenegru (4 iunie), Bosnia Herțegovina (7 iunie), Finlanda (11 iunie) și Muntenegru în retur (14 iunie).
"După operația de succes de ieri, aș dori să le mulțumesc dr. Andrew Williams și tuturor celor implicați în operație. Sunt entuziasmat și motivat să încep această călătorie care mă așteaptă. Știu că vor urma niște momente grele, dar cu siguranță văd asta ca pe o oportunitate de a mă descoperi și de a mă dezvolta ca persoană și jucător de fotbal și sunt sigur că voi reveni mai puternic ca niciodată", a scris Ianis Hagi după operație, pe contul său de Instagram.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo