Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ianis Hagi ar putea fi marele atu al lui Rangers! Scoțienii au resimțit din plin lipsa sa

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/02/2023 la 14:26 GMT+2

Ianis Hagi a revenit pe teren pentru Rangers, iar scoțienii cred că jucătorul român poate reprezenta un atu important în lupta cu rivala Celtic. Jurnaliștii consideră că mijlocașul poate fi decisiv pentru echipa sa, după ce își va reveni la forma la care era înainte de accidentare.

Ianis Hagi (Rangers)

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Ianis Hagi a revenit pe teren după mai bine de un an. Românul a jucat 19 minute pentru Rangers în duelul cu St. Johnstone de la finalul lunii trecute, dar nu a mai fost în lot etapa următoare. Antrenorul a spus că românul are nevoie de timp, iar faptul că nu mai are ritm de joc l-a determinat să îl lase să se odihnească pentru meciul cu Hearts.
Ianis a fost doar rezervă și în partida cu Ross County, dar ar putea juca din nou duminică, atunci când Rangers o înfruntă pe Patrick Thistle, în Cupă. Jurnalistul Pete O’Rourke, un apropiat al clubului scoțian, a declarat că mijlocașul nostru ar putea fi un mare atu pentru Rangers dacă își va reveni la forma avută sub comanda lui Steven Gerrard, înainte de a se accidenta.
"Va fi un mare, mare plus să-l avem din nou alături. A lipsit foarte mult lui Rangers în ultimul an, după accidentarea pe termen lung pe care a suferit-o la genunchi.
Era un jucător cheie în planurile lui Steven Gerrard când era în formă și juca bine pentru Rangers. Marca goluri și oferea pase decisive. S-a simțit lipsa sa în echipă", a declarat Pete O’Rourke, conform givemesport.com.
Michael Beale, actualul tehnician al scoțienilor, îl cunoaște foarte bine pe deoarece ocupa postul de antrenor secund pe vremea când Gerrard era pe bancă. Antrenorul nu vrea să-și asume riscuri în ceea ce-l privește pe Ianis, astfel că jucătorul va fi introdus treptat în angrenajul echipei. Rangers se află pe locul 2 în campionatul Scoției, la 9 puncte în spatele rivalei Celtic.

Ianis Hagi a revenit pe teren pentru Rangers

Ianis Hagi a revenit pe teren la finalul lunii ianuarie, în minutul 72 al partidei câștigate de Rangers cu St. Johnstone, scor 2-0. Mijlocașul nu s-a făcut remarcat decât printr-un cartonaș galben primit la 7 minute după ce a intrat în meci, dar apariția sa a fost totuși un imbold pozitiv.
După ce a bifat primele sale minute din sezonul 2022/23, internaționalul român a spus că a fost foarte emoționat să intre din nou pe gazon și și-a propus un obiectiv interesant, să joace până la minimum 39 de ani, o bornă pe care foarte puțini fotbaliști reușesc să o atingă în carieră.
"Am fost în al nouălea cer, suportertii au fost incredibili. Am avut pielea de găină timp de un minut. Am toată cariera în față, am 24 de ani. Sper să mai joc încă 15 ani, cel puțin.
Eu sunt super fericit aici, doar ce am semnat un nou contract. Galatasaray este echipa pe care am susținut-o de când m-am născut, e o echipă pe care o voi avea mereu în inimă, momentan ca fan", a declarat Ianis Hagi pentru Pro TV.
Totodată, Ianis Hagi a vorbit și despre șansele naționalei României de calificare la următoarea ediție a Campionatului European, mai ales că în mai puțin de două luni începe campania de calificare la EURO 2024, turneu la care naționala lui Edward Iordănescu își propune să ajungă după o pauză de 8 ani.
"Este greu, dar vrem să ne calificăm la un turneu final, trebuie să suferim", a mai spus Ianis.
Ultimul meci al fiului lui Gică Hagi pentru echipa națională a fost pe 14 noiembrie 2021, când tricolorii s-au impus cu 2-0 pe terenul celor din Liechtenstein, însă rămâne în amintirea recentă a fanilor naționalei pentru golul marcat împotriva Germaniei, echipă care a terminat grupa pe prima poziție, când i-a trecut mingea printre picioare lui Antonio Rudiger și l-a învins pe Marc Andre ter Stegen cu un șut la colțul lung.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo