Ianis Hagi s-a accidentat la sfârșitul lunii ianuarie, în meciul dintre Rangers și Stirling din optimile Cupei Scoției. Românul a suferit o ruptură de ligamente și a fost operat, având în față o perioadă lungă de recuperare.
Fotbalistul nu a mai evoluat deloc în sezonul 2021/22, iar revenirea sa pe teren era așteptată în această toamnă. Se pare, însă, că lucrurile nu decurg așa cum și-ar fi dorit Ianis.
Antrenorul lui Rangers a vorbit despre starea românului. Giovanni van Bronckhorst a dezvăluit pentru presa din Scoția că nu va putea conta pe Ianis Hagi până după pauza competițională cauzată de turneul final al Campionatului Mondial din Qatar.
Romanian Liga I
"Hagi a avut 3 genii la Academie!" Gică Popescu a analizat situația fotbalului din România
15/07/2022 LA 07:31
"Este o accidentare foarte complicată, nu va putea reveni înainte de pauza pentru Cupa Mondială", a spus Giovanni van Bronckhorst, citat de The Scottish Sun.
Altfel spus, cel mai probabil, Ianis Hagi va juca primul meci abia în luna decembrie sau chiar în ianuarie 2023, turneul din Qatar fiind programat în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie.
Citește și:

Ianis Hagi, dezvăluiri emoționante despre cea mai dificilă perioadă a carierei

Ianis Hagi a decis să documenteze perioada dificilă prin care trece și a realizat o serie de episoade în care a surprins cele mai importante momente ale ultimelor luni, dezvăluind ce a simțit de-a lungul sezonului trecut.
"Brusc, fără să mă aștept, totul se oprește. În acest sezon, sportul pe care îl iubesc m-a făcut să mă confrunt cu una dintre cele mai mari provocări din viața mea. Efort. Sacrificiu. Credință. 'The Comeback' va fi o serie de episoade în care vă voi arăta procesul meu de recuperare, din momentul accidentării și până la revenirea pe teren", a scris Ianis Hagi în descrierea primului episod.
În primele imagini postate pe contul său de Instagram, tânărul fotbalist a povestit cu lacrimi în ochi ce a simțit în momentul în care s-a lovit și a dezvăluit care a fost cea mai grea parte a accidentării.
"Eram într-o poziție bună de a marca, credeam că o să ajung primul la minge, dar nu am reușit. Eram aproape să o lovesc când apărătorul a reușit să ajungă la minge înaintea mea și atunci am lovit piciorul lui. Nu îmi mai simțeam genunchiul... devin sentimental, scuze. Ce ciudat, niciodată nu mi se întâmplă.
A fost o lovitură puternică, am căzut și mă țineam de genunchi. Știam că a fost o lovitură puternică pentru că s-a simțit similar cu ceea ce s-a întâmplat în vară cu glezna. Doctorii au venit și mi-au verificat genunchiul. Am reușit să mă ridic și să merg pentru a vedea dacă mă pot întoarce pe teren. Inițial genunchiul nu mă durea, nu îl simțeam deoarece lovitura a fost foarte puternică, dar după aproximativ un minut am început să-mi simt genunchiul și piciorul din nou.
Aveam speranțe, dar se simțea ceva ciudat pe partea laterală a genunchiul și era destul de dureros, așa că am decis să nu pun presiune și să fiu înlocuit. Acela a fost momentul în care am realizat că asta nu mi s-a mai întâmplat până acum și se simțea ciudat.
Se simțea destul de dureros, dar cred că cea mai grea parte din toată accidentarea a fost să nu știu ce am până când Andy Williams mi-a spus exact ce era în neregulă cu genunchiul meu", a dezvăluit Ianis Hagi, vizibil emoționat.
Romanian Liga I
Un jucător de la FCSB, în atenția lui Rangers! Cine ar putea ajunge coleg cu Ianis Hagi în Scoția
13/07/2022 LA 19:58
Fotbal
Trei ani de la acel EURO U21 fantastic. Unde sunt acum protagoniștii acelor performanțe?
03/07/2022 LA 05:41