Edi Iordănescu a condus primele antrenamente la echipa națională, după ce FRF i-a oferit nu demult postul de selecționer pentru următorii 2 ani.
Fostul antrenor de la CFR Cluj și FCSB a vorbit despre primele impresii în cantonamentul de la Mogoșoaia, într-un material video realizat de FRF. Totodată, antrenorul a abordat subiectul selecției printr-o scrisoare specială:
Ligue 1
Meci magic al lui Mbappe, imediat după ce a semnat prelungirea cu PSG
ACUM 5 ORE
"Împreună cu staff-ul pe care îl coordonez am avut ca obiectiv consolidarea unui lot echilibrat, cu soluții multiple pe posturi. Am mers pe nucleul de fotbaliști conturat de Mirel Rădoi și staff-ul său, pentru că perspectivele din finalul campaniei precedente sunt pozitive.
Am configurat cu obstacole acest lot. Spre exemplu, rapidistul Moldovan, pe care ne bazam, a ieșit din calcule după o testare, după care și soluția Iacob a picat din același motiv. În același timp, Stanciu va reprezenta oricând pentru mine și echipa națională o soluție, doar că am decis să îl lăsăm să se adapteze la noul club. Iar pe Ianis Hagi îl așteptăm cu toții să revină cât mai repede în familia tricoloră după accidentare, suntem alături de el și ne gândim la el", a explicat selecționerul, potrivit frf.ro.

Edi Iordănescu: "Avem așteptări pentru că există valoare și potențial"

Apoi, Edi Iordănescu a relatat că are pentru această acțiune un lot în care se regăsec tricolori cu experiență, dar și jucători tineri și foarte tineri: "Ne dorim să-i ajutăm să se integreze, să se familiarizeze cu tot ce înseamnă naționala României și să-i impulsionăm pentru desăvârșirea lor ca jucători.
Am convocat și jucători cu un istoric important la națională care nu traversează poate cele mai bune perioade ale lor la nivel de club. Asta pentru că evaluarea noastră ne-a evidențiat că ei pot fi recâștigați pentru provocările primei reprezentative, iar contextul acestor partide amicale este cel optim, și că mai au multe de oferit naționalei."
Pe lângă cei 26 de jucători convocați, Edi Iordănescu și staff-ul său are o listă mult mai mare de fotbaliști pe care îi monitorizează permanent și care pot fi convocați la următoarele acțiuni.
"Întâi de toate, fotbaliștii care se află deja în loturile României U21, U20 și U19 pentru meciurile din luna martie. Apoi, jucători precum Moruțan, care trebuie să devină o prezență puternică în mod constant la club. Drăguș, care are sper să capete constanță în forma bună arătată deja. Pașcanu, cu un progres foarte important în ultima perioadă. Ghiță, pe care am decis să îl lăsăm să se integreze deplin la noul club, la fel ca și pe Sorescu, un jucător care are o ascensiune admirabilă. Plus ceilalți tricolori din fotbalul polonez.
În același timp, îi avem pe Screciu, Petrila, Mogoș, Bicfalvi, Nedelcu, Hanca, Rotariu, Alex Băluță, Bumba, Anton sau Cristi Ganea, toți monitorizați atent.
Avem așteptări pentru că există valoare și potențial. De aceea, îi așteptăm să revină după accidentări pe Tudor Băluță și Florin Andone, iar pe Olaru și pe Coman să își recapete forma dinaintea accidentărilor. Un salt de nivel din partea lui Albu, Nistor și Crețu, la fel cum așteptăm ca Ionuț Radu să înceapă să apere și să vedem perspectivele lui Vlad din vară.
Deși am enumerat mulți tricolori, vă asigur de faptul că acestă enumerare nu are caracter exhaustiv. Nu sunt nicidecum toți jucătorii pe care îi monitorizăm și pe care ne-am putea baza începând de la acțiunea următoare! Mai există și alți jucători tineri și foarte tineri. Dar și jucători cu mare experiență, ieșiți poate de o vreme mai scurtă sau mai lungă din circuitul naționalei, cu care am discutat și voi discuta în perioada imediat următoare. Și pe care i-am putea avea din nou alături în familia tricoloră ", a relatat selecționerul.
La final, Edi Iordănescu a precizat și motivul acestei scrisori:
"Am decis să comunicăm toate aceste lucruri, chiar dacă poate vă plictisim că ne lungim, nu din dorința de a ne justifica sau de-a naște alibiuri. Ci, pur și simplu, pentru că ne dorim ca acest mod de comunicare să devină unul permanent și firesc! Îl considerăm util pentru jucători, pentru cluburi și antrenori, pentru suporteri și pentru jurnaliști, deopotrivă.
Poate e un clișeu, dar ușa naționalei e deschisă totdeauna pentru toți jucătorii (spre exemplu, de la FCSB, CFR Cluj, Craiova și Farul avem alți 2-3 jucători monitorizați atent). Așa că ne dorim să și vorbim deschis despre pașii spre ea și dincolo de ea. Dar de pășit nu va fi ușor, fără eforturi importante, constanță și rezultate!
Lucrăm pentru un climat de mare performanță, pentru saltul spre un alt nivel de competitivitate, consolidarea mentalității de sacrificiu și pentru victorie. Fără a uita vreo secundă, în tot ceea ce facem, că avem minunata responsabilitate de a reprezenta românii și România."

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MECIURILE CU GRECIA ȘI ISRAEL

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Iacob (UTA Arad, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 13/0);
FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 22/1), Andrei Burcă (CFR Cluj, 8/0), Mario Camora (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 69/0), Radu Drăgușin (Salernitana | Italia, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 15/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 20/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 5/0) , Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 28/1);
MIJLOCAȘI: Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 2/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 14/2), Dennis Man (Parma | Italia, 9/1), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 36/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 51/6), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 5/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 16/3), Octavian Popescu (FCSB, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 10/1);
ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 22/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 13/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 23/8).
Premier League
Miza uriașă a ultimei etape din Premier League. Pe lângă titlu, se joacă locul 4 și retrogradarea
ACUM 6 ORE
Ligue 1
OFICIAL - Mbappe a semnat un nou contract cu PSG. Anunțul starului francez
ACUM 6 ORE