Protestele fanilor lui Dinamo Kiev au fost cel care au pus sub semn de întrebare venirea lui Lucescu la Kiev, dar tehnicianul român va fi în cele din urmă antrenorul echipei de fotbal din capitala Ucrainei. Agentul antrenorului a dezvăluit că scrisoarea publicată de Gazeta Sporturilor nu era una prin care îşi anunţa demisia, ci doar era un mesaj pentru patronul echipei.
Acesta din urmă l-a convins pe român să rămână la echipă, iar azi Il Luce a plecat spre Kiev, unde "va intra în pâine". Dinamo Kiev a dezvăluit azi care a fost răspunsul lui Surkis la scrisoarea marelui tehnician.

Scrisoarea lui Surkis pentru Lucescu

Cupa Mondială FIFA
Anglia și SUA își continuă aventura în Qatar! Se cunosc deja primele două optimi de la Mondial
ACUM 24 MINUTE
"Dragă Mister!
Un val de emoţii din partea fanilor lui Dinamo nu poate decide viitorul echipei, care este gata pentru noi provocări sub conducerea dumneavoastră.
Împreună am luat o decizie grea. Dar a fost clară, responsabilă şi foarte motivată. Conducerea clubului v-a făcut o ofertă înţelegând toate riscurile care ar apărea în rândul fanilor legate de acest pas.
Nu avem nicio îndoială că dumneavoastră, după ce aţi acceptat să deveniţi membru al familiei Dinamo, înainte de orice sunteţi decis să să transpuneţi bogata experienţă şi cunoştinţele de antrenor pentru victoriile care vor urma.
Împreună trebuie să suportăm multe furtuni media. Dar jucătorii dinamovişti se vor simţi încrezători şi confortabil atunci când un "marinar" atât de experimentat şi plin de realizări este la cârmă.
Echipa actuală are un potenţial imens şi o dorinţă extraordinară de a arăta ce poate. La rândul său, conducerea clubului este pregătită nu numai să asculte dorinţele staff-ului, ci şi să le pună în practică pentru a crea condiţiile necesare pentru ca acesta să atingă cele mai ambiţioase obiective.
Împreună acceptăm provocările şi împreună vom continua să scriem în istoria glorioasă a lui Dinamo. Sperăm că legendarul Mircea Lucescu va avea pagina sa luminoasă în această cronică. Sinergia noastră este cheia pentru viitoarele victorii.
Al dumneavostră respectuos, Igor Surkis", i-a scris miliardarul ucrainean lui Il Luce, potrivit Digi Sport.

Scrisoarea lui Lucescu pentru Igor Surkis, patronul lui Dinamo Kiev

Vestea că Mircea Lucescu va fi noul antrenor al lui Dinamo Kiev a luat prin surprindere pe toată lumea. La patru zile după ce a fost anunţat, a apărut informaţia că Lucescu renunţă la post. A fost însă convins de preşedintele clubului să rămână.
Mai jos vedeți mesajul prin care Il Luce își anunța plecarea de la clubul din capitala Ucrainei.
Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev.
Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.
N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective.
Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.
Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legătură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.
Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale.
Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta”, a transmis Mircea Lucescu, conform Gazetei Sporturilor.
Cupa Mondială FIFA
Istvan Kovacs, delegat din nou ca arbitru de rezervă. Este singurul european fără meci la centru
ACUM 43 MINUTE
Romanian Liga I
Rădoi, iritat de atitudinea echipei sale în meciul cu Chindia. "Poate astea sunt limitele noastre"
ACUM 2 ORE