În scrisoarea trimisă către Infantino, obținută de Associated Press, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a cerut ca la ședințele din noiembrie să se ia în considerare ca arbitrii să poată, din nou, să determine când un jucător a lovit intenționat cu mâna o minge.
Intervenția lui Ceferin a venit după ce mai multe penalty-uri au fost acordate chiar dacă jucătorii nu au lovit intenționat mingea cu mâna și, mai mult, nu ar fi putut evita contactul.

Opinia UEFA privind regula hențului

Fotbal
Calificare cu emoții pentru FCSB în Cupa României! Roș-albaștrii, egalați după ce au condus cu 3-0
ACUM 30 MINUTE
”Încercarea de a defini cu strictețe cazurile în care se poate acorda henț a rezultat în multe decizii incorecte care au stârnit nemulțumirile comunității fotbalistice”, a scris Ceferin.
UEFA nu are niciun cuvânt de spus privind regulile sportului deși este cea care organizează, probabil, cea mai importantă competiție intercluburi, UEFA Champions League și este cea la care au aderat toate ligile europene.
IFAB este organizația care face regulile iar aceasta este controlată de FIFA, care are patru din cele opt voturi din conducerea celor de la IFAB. Celelalte voturi sunt deținute de cele patru ligi din Marea Britanie: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.
”Trebuie protejat spiritul jocului. Cred că trebuie să ne întoarcem la varianta anterioară a regulilor, poate ușor modificată și cu o precizare că nu se pot marca goluri cu mâna, ar trebui să luăm asta în considerare”, a afirmat Ceferin.
Fotbal
Nicolae Stanciu, impecabil în Cupa Cehiei! Cum a calificat-o pe Slavia Praga în optimi
ACUM 2 ORE
Fotbal
Mitriță, gol cu fața pentru PAOK într-o victorie obținută greu
ACUM 2 ORE