În scrisoarea trimisă către Infantino, obținută de Associated Press, președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a cerut ca la ședințele din noiembrie să se ia în considerare ca arbitrii să poată, din nou, să determine când un jucător a lovit intenționat cu mâna o minge.
Intervenția lui Ceferin a venit după ce mai multe penalty-uri au fost acordate chiar dacă jucătorii nu au lovit intenționat mingea cu mâna și, mai mult, nu ar fi putut evita contactul.

Opinia UEFA privind regula hențului

Copa del Rey
Barcelona, out din Cupa Regelui! Catalanii au pierdut la Bilbao, după prelungiri
ACUM 4 ORE
”Încercarea de a defini cu strictețe cazurile în care se poate acorda henț a rezultat în multe decizii incorecte care au stârnit nemulțumirile comunității fotbalistice”, a scris Ceferin.
UEFA nu are niciun cuvânt de spus privind regulile sportului deși este cea care organizează, probabil, cea mai importantă competiție intercluburi, UEFA Champions League și este cea la care au aderat toate ligile europene.
IFAB este organizația care face regulile iar aceasta este controlată de FIFA, care are patru din cele opt voturi din conducerea celor de la IFAB. Celelalte voturi sunt deținute de cele patru ligi din Marea Britanie: Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord.
”Trebuie protejat spiritul jocului. Cred că trebuie să ne întoarcem la varianta anterioară a regulilor, poate ușor modificată și cu o precizare că nu se pot marca goluri cu mâna, ar trebui să luăm asta în considerare”, a afirmat Ceferin.
League Cup
Liverpool s-a calificat în finala Cupei Ligii Angliei, după o victorie lejeră pe terenul lui Arsenal
ACUM 5 ORE
Copa del Rey
Hazard a dus-o pe Real Madrid în sferturile Cupei Regelui! Madrilenii, victorie dramatică la Elche
ACUM 6 ORE