Marius Șumudică a fost ținta unor insulte rasiste în Turcia. Totul a pornit de la faptul că antrenorul român a declarat în ultimele zile că se simte insultat de conducerea lui Gaziantep după negocierile pentru prelungirea contractului. Românul se afla pe podium în Super Lig când a început discuțiile cu șefii lui Gaziantep, cărora le-a cerut să reconsidere contractul pe care-l are la club. Între timp, tehnicianul a fost demis de la cârma lui Gaziantep, însă scandalul de rasism nu a fost mușamalizat în Turcia.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Acuzele lui Șumudică la adresa conducerii clubului turc l-au înfuriat pe Erman Toroglu, un fost fotbalist și arbitru turc, în acest moment analist la postul TV "A Spor". Pe fondul neînțelegerilor financiare dintre Șumudică și conducerea lui Gaziantep, Toroglu a spus, conform Megahaber27: "Acel antrenor e un circar. Nu am văzut de mult un așa actor. Nu am mai văzut așa ceva. Unde se crede? Se comportă ca un țigan, un țigan!". Ender Bilgin, moderatorul emisiunii, a intervenit imediat, realizând cât de grave sunt afirmațiile colegului de platou.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, nemulțumit de lotul CFR-ului! Ce a declarat înainte de reluarea Ligii 1
06/09/2021 LA 19:36

Scandalul de rasism în care Șumudică e victimă are consecințe

"Vă rog, nu puteți spune asta". Gazda emisiunii nu a reușit însă să își calmeze invitatul, care a continuat cu insultele: "Ce să nu spun, fraților? Cum să îi spun, cerșetor?". După o pauză publicitară, lucrurile s-au mai calmat, Toroglu recunoscându-și greșeala: "Le cer scuze rromilor. Trebuie să știe că eu chiar îi iubesc foarte mult". Scuzele, potrivit presei din Turcia, au venit prea târziu, asta pentru că televiziunea respectivă va primi amenzi usturătoare pentru acest derapaj.
Primele consecințe apar deja în spațiul public. Prin urmare, Cemal Bekle, reprezentantul parlamentarilor de etnie rromă din Turcia, a anunțat că va depune o plângere la Tribunalul Caglayan din Istanbul: "Suntem susținuți de mulți alți membri ai parlamentului în această speță referitoare la insultele și comentariile umilitoare făcute de Erman Toroglu la adresa rromilor", a afirmat acesta, potrivit Cum Huriyet, citat de SpotMedia.ro.
Romanian Liga I
Șumudică, doar 24 de ore fără contract! Fostul antrenor de la CFR se poate întoarce în Turcia
29/08/2021 LA 07:50
Romanian Liga I
Răsturnare de situație la CFR Cluj! Șumudică nu a plecat de la echipă! Anunțul fanilor
27/08/2021 LA 19:32