Deși pare greu de crezut, acest scenariu are șanse mari să devină realitate. Din 2021, Anderlecht sau Standard Liege se pot lupta pentru titlu cu Ajax, PSV și Feyenoord. Conform președintelui celor de la Club Brugge, Bart Verhaeghe, Olanda și Belgia vor să aibă împreună o primă ligă.
Scopul unei asemenea mutări este de a avea o primă ligă mai puternică astfel încât să se reducă diferența față de primele 5 țări din Europa, Anglia, Spania, Italia, Germania și Franța.

Olanda și Belgia, un singur campionat

Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
ACUM 4 ORE
Verhaeghe a dezvăluit pentru Le Monde acest scenariu care ar fi părut o fantezie în urmă cu ceva timp. Există însă două probleme care trebuie rezolvate înainte ca un asemenea scenariu să devină realitate peste 2 ani. Primul este legat de contractul de televizare. Cel pentru Pro League din Belgia urmează să se încheie, însă cel pentru Eredivisie mai are până se va încheia. A două problemă este legată de promovarea în nou ligă.
Dacă aceste probleme vor fi rezolvate, sunt șanse mari ca din 2021 să existe noul campionat cu 18 echipe: 10 din Olanda și 8 din Belgia.
Liga
Chelsea vrea să transfere un jucător de la Barcelona! Cine este fotbalistul dorit de Tuchel
14/01/2022 LA 14:36
Eredivisie
Ajax l-a cedat pe David Neres la Șahtior! "Lăncierii" vor un jucător din Premier League în locul său
14/01/2022 LA 13:55