FCSB a avut un start foarte bun de sezon, cu 2 victorii la scor de neprezentare împotriva Astrei și Viitorului, dar și cu o calificare lejeră în turul 2 preliminar din Europa League. Dar acest lucru nu este singura diferență față de sezonul precedent. În acest moment formația bucureșteană nu are nici un jucător indisponibil din cauza accidentărilor, în timp ce anul trecut infirmeria echipei era plină.

Tot lotul de la FCSB este apt

Deși acest sezon este unul aparte, iar din cauza pandemiei jucătorii aproape că nu au avut vacanță, pregătirea fizică a celor de la FCSB a fost exemplară și niciun membru al lotului nu s-a accidentat până acum. Desigur, Nedelcu și Filip sunt indisponibili, dar aceștia au suferit accidentări grave la finalul sezonului trecut, când echipa avea alt preparator fizic.
Premier League
Cum se împart banii de la Liverpool pentru Diaz. Salariul jucătorului face transferul și mai tare
ACUM 31 MINUTE
Anul trecut, FCSB s-a confruntat cu o sarabandă de accidentări înainte și imediat după startul sezonului. Conform Gazetei Sporturilor, în aceeași fază a sezonului în 2019, Pintili, Moruțan și Gnohere s-au accidentat încă din perioada de pregătire, iar în primele etape s-au "rupt" și Dragoș Nedelcu, Mihai Roman, Dennis Man sau Ioan Hora, astfel că echipa a avut foarte mult de suferit. Antrenorul de atunci al bucureștenilor, Bogdan Andone, a ajuns să aibe nu mai puțin de 9 jucători indisponibili la returul cu Alashkert din Europa League, pe lângă cei menționați anterior numărându-se Momcilovic și Alexandru Stan, care erau accidentați din finalul sezonului 2018-2019.
https://i.eurosport.com/2020/08/14/2864241.jpg
Odată cu revenirea lui Thomas Neubert ca și preparator fizic se pare că s-au rezolvat aceste probleme. Dacă anul trecut echipa era pe ultimul loc după 7 etape, principala cauză fiind lotul decimat de accidentări, în acest sezon situația este diametral opusă. Tot lotul este disponibil, iar jucătorii au arătat o bună disponibilitate la efort în primele meciuri oficiale, chiar dacă s-a jucat pe temperaturi ridicate.
Faptul că Toni Petrea are la dispoziție toți fotbaliștii din lot este un lucru extrem de important în privința omogenității echipei. În primele 2 meciuri oficiale din acest sezon, antrenorul FCSB-ului a aliniat același prim 11, iar în cel de-al 3-lea a făcut o singură schimbare între titulari, ceea ce denotă faptul că tehnicianul are deja o formație standard pe care se bazează.
11-le tip de la FCSB în acest moment: Vlad - Crețu, Miron, I. Cristea, Panțâru - Olaru, Ov. Popescu, Fl. Tănase - Man, S. Buș, Fl. Coman

Situația de la FCSB în 2019

 • Harlem Gnohere : 5 săptămâni de absență (11 meciuri ratate)
 • Olimpiu Moruțan: 2 luni de absență (16 meciuri ratate)
 • MihaiPintilii: 1 lună și jumătate de absență (10 meciuri ratete)
 • Mihai Roman: 1 lună de absență (10 meciuri ratate)
 • Denis Man: 2 luni de absență (12 meciuri ratate)
 • Dragoș Nedelcu: 3 luni de absență (18 meciuri ratate)
 • Ioan Hora: 5 săptămâni de absență (10 meciuri ratate)

CV-ul lui Thomas Neubert la FCSB

Primul mandat: iunie 2012 - iunie 2014
 • echipa a câștigat două titluri de campioană;
 • s-a calificat în grupele Champions League;
 • a jucat și în grupele Europa League, de unde a accesat primăvara europeană și a ajuns până în „optimi”.
Al doilea mandat: decembrie 2015 - decembrie 2016
 • când a venit, echipa era pe locul 5 în sezonul 2015-2016, dar la final, FCSB s-a clasat pe locul 2;
 • apoi, în prima jumătate a lui 2016-2017, FCSB s-a calificat în grupele Europa League, iar când a plecat el, după 21 de etape, FCSB era pe locul 2, la 2 puncte în spatele liderului Viitorul
Romanian Liga I
Sepsi - U Craiova 3-1. Meci furtunos la Sf. Gheorghe, cu gol în secunda 23 și un alt gol cu mâna
ACUM 2 ORE
Premier League
Care transfer a fost cel mai inspirat? Analiza vedetelor Jota, Sancho, Grealish și Lukaku
ACUM 3 ORE