În primul meci de pe Camp Nou, disputat la începutul lunii, Barca s-a impus cu 2-1. Decimată de COVID, Dinamo Kiev a luptat admirabil și putea chiar să egaleze pe final, însă norocul a fost de partea unui Ter Stegen aflat într-o formă excelentă.
În continuare, formația din Kiev este chinuită grav la nivelul lotului din cauza coronavirusului. Per total, Mircea Lucescu nu se va putea baza pe 17 jucători, printre care se numără și românul Tudor Băluță.
Meciul dintre Barcelona și Dinamo Kiev din urmă cu 3 săptămâni a reprezentat cea de-a 9-a întâlnire dintre Leo Messi și Mircea Lucescu de-a lungul timpului. Jurnaliștii de la Mundo Deportivo și-au amintit prima confruntare dintre cei doi, din urmă cu 12 ani, care s-a încheiat cu un scandal monstru.
Liga Națiunilor UEFA
Mancini, uluit de ce au făcut fanii maghiari la începutul partidei Ungaria - Italia! "Vă mulțumim"
ACUM 25 MINUTE

Ziua în care Mircea Lucescu i-a declarat "război" Barcelonei

"Seara în care Messi l-a scos din sărite pe Mircea Lucescu", au titrat ibericii astăzi, pe prima pagină a celebrei publicații.
Mai precis, este vorba despre partida Șahtior Donețk - Barcelona din 2008, disputată tot în grupele Champions League. La vremea respectivă, trupa catalană era condusă de Pep Guardiola, iar Messi începea duelul ca rezervă.
Șahtior a lovit prima în minutul 44, iar meciul părea să se îndrepte către o victorie a ucrainenilor... până când puștiul Messi a ieșit la rampă. Guardiola l-a trimis în teren în minutul 60, în locul lui Thierry Henry, iar atacantul argentinian și-a făcut treaba excelent.
Messi a întors de unul singur soarta partidei într-un interval de numai 5 minute. Prima oară a punctat în minutul 87, după o pasă oferită de Bojan Krkic. Apoi, în prelungirile meciului, a fost găsit excelent de Xavi și a trimis în plasă, asigurând victoria Barcei.

"Furia monumentală" a lui Mircea Lucescu, după Șahtior - Barcelona 1-2

Mircea Lucescu a avut o criză de nervi pe marginea terenului la golul secund, acuzându-i pe catalani pentru lipsă de fair-play. Șahtior avea un om întins pe gazon, însă Barcelona n-a trimis mingea în afara terenului și a continuat faza, finalizând-o cu golul victoriei.
"Furia monumentală a lui Lucescu" - așa cum au descris-o astăzi jurnaliștii iberici - a continuat apoi la conferința de presă. Extrem de supărat, antrenorul român s-a ridicat de pe scaun, i-a fixat pe reporterii catalani prezenți în sală și a țipat către ei:
"Este o rușine, este o rușine! Să câștigi în asemenea manieră nu este tipic Barcelonei! Dacă s-ar fi întâmplat așa ceva în Italia, Barca n-ar mai fi părăsit stadionul sau orașul!".
Apoi, când a plecat de la conferință, "Il Luce" s-a intersectat pe hol cu Guardiola și nu l-a iertat nici pe acesta. Tehnicianul român i-a reproșat că echipa sa a fost lipsită de fair-play și a fost nevoie de intervenția căpitanului lui Șahtior, Darijo Srna, pentru ca lucrurile să nu escaladeze.

Mircea Lucescu s-a împăcat cu Guardiola, după incidentul din 2008

Mircea Lucescu a vorbit pe marginea acestui subiect mai devreme în acest an, spunând că s-a gândit chiar să-și dea dimisia la finalului acelui meci de la Donețk:
"La meciul cu Barcelona eram supărat pe faptul că jucătorii Barcelonei nu au dat mingea în afara terenului. După meci am avut o discuţie foarte tare cu Guardiola, au fost lipsiţi de fair-play.
În momentul acela, la conferinţa de presă, eu eram pregătit să îmi dau demisia. Dar mi-a transmis preşedintele să nu cumva să fac acest lucru. Am avut discuţii şi cu jucătorii, la care a participat şi Rinat Akhmetov. Preşedintele a venit la echipă şi le-a spus că rămân la finalul turului campionatului şi după aceea se va lua o hotărâre", a povestit Mircea Lucescu, în presa din Ucraina.
Ulterior, cei doi mari antrenori s-au împăcat, neavând resentimente pentru episodul de la Doneţk. În 2011, când Bayern a dat piept cu Şahtior în Champions League, Pep a ţinut să îl complimenteze pe român. "Au unul dintre cei mai buni antrenori din lume", a spus atunci tehnicianul care se afla pe banca bavarezilor.
Nici relația cu Messi nu s-a deteriorat după acea seară nebună din 2008. Acest lucru a fost demonstrat chiar la partida din această lună, de pe Camp Nou, la finalul căreia Mircea Lucescu s-a dus direct la starul argentinian. Cei doi au discutat puțin, oferind un moment superb.
Liga Națiunilor UEFA
Selecționerul Bosniei, surprins că România a retrogradat în Liga C: "E o surpriză"
ACUM O ORĂ
Fotbal
Ce șanse avem să ajungem la Euro 2024!? Cum arată grupa ideală și în ce grupă am avea șanse "0"
ACUM O ORĂ