Pierre Webo, antrenorul secund al lui Bașakșehir, a răbufnit în minutul 14 al meciului de la Paris, din urmă cu o săptămână, atunci când Colțescu i-a spus lui Hațegan, centralul partidei, să-l avertizeze pe "acel negru" atunci când s-a referit la camerunez. Webo i-a cerut socoteală lui Colțescu, apoi jucătorii celor două echipe au ieșit de pe teren și meciul a fost amânat.
Partida s-a reluat după 24 de ore, fiind delegată o altă brigadă de arbitri. UEFA a pornit o anchetă de amploare în urma scandalului de rasism. În plină desfășurare a anchetei UEFA, Aleksander Ceferin, preşedintele forului continental, a transmis un mesaj în care spune că trebuie să intensificăm lupta contra discriminării. Mesajul a fost inclus într-un documentar despre rasism lansat de UEFA.

Președintele UEFA, mesaj în plină anchetă a scandalului de rasism al lui Colțescu

Fotbal
Reacția favoritului la înlocuirea lui Rădoi pe banca Craiovei. "Sunt un oltean adevărat"
ACUM 8 ORE
UEFA a lansat în această perioadă un documentar, intitulat "Outraged", un material despre rasism, în paralel cu ancheta care se desfăşoară după incidentele de la PSG - Istanbul Başakşehir, când Sebastian Colţescu a fost acuzat de rasism. Mesajul transmis de reprezentantul forului continental este clar, "nu tolerăm sub nicio formă rasismul şi discriminarea". Acesta este fără doar și poate un indiciu privind posibilul deznodământ privind ancheta în care Sebastian Colțescu este acuzat de rasism.
Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, a transmis cu această ocazie că lupta contra discriminării şi rasismului trebuie intensificată şi cere inclusiv implicarea guvernelor ţărilor din Europa: "UEFA face multe, dar nu este niciodată suficient. Trebuie să facem mai multe, dar avem nevoie de sprijin puternic din partea guvernelor. Avem o problemă cu unele guverne, deoarece acestea au o problemă cu discriminarea.
Fotbalul este ceva ce este urmărit de miliarde de oameni din întreaga lume. Trebuie să arătăm că discriminarea este greşită. Este foarte important ca jucătorii să vorbească. Ei sunt cei care suferă discriminări. Trebuie să vorbim cu jucătorii care sunt pe teren şi care simt direct discriminarea”, a fost mesajul transmis de Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA.
Serie B
Pușcaș a marcat primul gol pentru Genoa, în Serie B! Românul, decisiv în victoria echipei sale
ACUM 8 ORE
Fotbal
Leo Strizu, mulțumit de prestația elevilor săi la Botoșani. Noul principal a făcut din nou o gafă
ACUM 9 ORE