UEFA l-a suspendat pe Sebastian Colțescu, după scandalul uriaș de la Paris, din timpul meciului PSG - Istanbul Bașakșehir, disputat în luna decembrie în grupele Champions League.
Colțescu, al 4-lea ofical de la partida de pe Parc des Princes, a folosit expresia "ăla negru" când s-a referit la antrenorul secund al lui Bașakșehir, Pierre Webo. De acolo a pornit un scandal uriaș, în care arbitrul român a fost acuzat de rasism.
În cele din urmă, jucătorii lui Bașakșehir au plecat la vestiare, fiind urmați imediat și de fotbaliștii lui PSG. Meciul a fost amânat și s-a reluat a doua zi, cu o brigadă nouă de arbitri, iar PSG s-a impus cu 5-1.
Liga
Barcelona, tot mai aproape de a ajunge la un acord cu Atletico în privința lui Griezmann
ACUM 40 MINUTE
Brigada românească, condusă la centru de Ovidiu Hațegan, a revenit în țară a doua zi după scandalul de la Paris.
Mai târziu s-a aflat că și Sebastian Șovre, unul dintre tușierii de la meciul respectiv, ar fi folosit o expresie similară cu cea a lui Colțescu.

Sebastian Colțescu, suspendat de UEFA până la finalul sezonului!

UEFA, prin intermediul Comisiei de Control, Etică şi Disciplină, a demarat o anchetă în urma evenimentelor petrecute la Paris, iar decizia finală a forului suprem a sosit astăzi.
UEFA nu l-a găsit vinovat de rasism pe Sebastian Colțescu, însă l-a suspendat din toate competițiile până la finalul sezonului pentru "comportament inadecvat".
În plus, Colțescu va fi obligat de UEFA să participe la un program educațional, la fel ca și Șovre. Iar Pierre Webo, secundul care l-a acuzat pe Colțescu de rasism, a fost suspendat pentru un meci în competițiile europene.

Decizia finală luată de UEFA, după scandalul de la Paris în care Sebastian Colțescu a fost acuzat de rasism

"În urma unei investigaţii efectuate de un inspector de etică şi disciplină UEFA cu privire la evenimentele care au condus la abandonarea meciului din UEFA Champions League 2020/21, dintre Paris Saint-Germain şi İstanbul Başakşehir FK, din 8 decembrie 2020, şi a procedurilor ulterioare deschise împotriva oficialilor meciului Sebastian Constantin Coltescu şi Octavian Sovre, Comisia de Control, Etică şi Disciplină UEFA (CEDB) a luat următoarea decizie:
  • Îl suspendă pe Sebastian Constantin Coltescu de la îndeplinirea oricărei funcţii de arbitru până la sfârşitul sezonului 2020/21, adică până la 30 iunie 2021, pentru încălcarea articolului 11 alineatul (1) din Regulamentul disciplinar UEFA (DR) şi a articolului 6 (1) din Termenii şi condiţiile generale pentru arbitrii care oficiază la meciurile UEFA (GTC), adică pentru comportamentul inadecvat în timpul unui meci UEFA la care a fost delegat.
  • Îi ordonă lui Sebastian Constantin Coltescu să participe la un program educaţional înainte de 30 iunie 2021, în condiţiile stabilite de comisia de arbitri a UEFA.
  • Îl avertizează pe Octavian Sovre pentru încălcarea articolului 11 alineatul (1) DR şi a articolului 6 alineatul (1) din Termenii şi condiţiile generale pentru arbitrii care oficiază la meciurile UEFA, adică pentru comportamentul inadecvat în timpul unui meci UEFA la care a fost delegat.
  • Îi ordonă lui Octavian Sovre să participe la un program educaţional cât mai curând posibil, dar înainte de 30 iunie 2021, în condiţiile stabilite de comisia de arbitri a UEFA.

Sebastian Colțescu n-a fost găsit vinovat de rasism de UEFA

Prin această decizie, CEDB a considerat, prin urmare, că ambii oficiali de la meci au încălcat articolul 11 ​​alineatul (1) DR şi articolul 6 alineatul (1) CG (obligaţia de a se comporta într-un mod adecvat), dar nu articolul 14 DR (rasism şi alte conduite discriminatorii).
CEDB a fost de asemenea de acord cu EDI că oficialii UEFA ar trebui să fie instruiţi în mod adecvat şi specific pentru a lua decizii mai bune cu privire la alegerea limbajului şi cuvintelor care vor fi utilizate în competiţiile UEFA. În context internaţional, utilizarea corectă a limbajului este esenţială pentru a evita situaţii precum cele care au avut loc în meciul menţionat mai sus.
Deciziile motivate vor fi publicate în timp util.
În legătură cu acelaşi meci şi cu cartonaşul roşu al antrenorului asistent FK İstanbul Başakşehir, Pierre Achille Webo, care a avut loc înainte de incidentele care au declanşat sancţiunile de mai sus şi, prin urmare, nu au fost provocate de acestea, CEDB a luat următoarea decizie:
- Să-l suspende pe asistentul antrenorului FK İstanbul Başakşehir, Pierre Achille Webo, pentru un (1) meci de competiţie UEFA la care altfel ar participa, pentru comportament nesportiv", se arată în comunicatul oficial emis de UEFA.
Romanian Liga I
Fotbalistul care are locul asigurat în primul 11 al FCSB pentru meciul cu FC Argeș! Anunțul lui Dică
ACUM O ORĂ
Premier League
Liverpool a remizat spectaculos cu Brighton! Chelsea a obținut greu prima victorie din era Potter
ACUM 2 ORE