Greșelile arbitrilor sunt întotdeauna îndelung comentate și de cele mai multe ori cavalerii fluierului sunt pedepsiți pe plan sportiv. În Serbia însă lucrurile au mers și mai departe, iar Srdjan Obradovic, un arbitru de 44 ani a ajuns în fața instanței după ce a comis erori impardonabile într-un meci din prima ligă, în 2018.
Confruntarea dintre Spartak Subotica și Radnicki Nis s-a terminat cu scorul de 2-0, ambele goluri ale gazdelor fiind marcate din lovituri de la 11 metri, dictate fără niciun argument de central. În plus, oaspeții au fost lăsați în 10 oameni la scorul de 0-0, atacantul Milan Pavkov fiind eliminat după 2 cartonașe galbene văzute în doar 2 minute. Partida avea o miză uriașă la vremea respectivă, cele 2 echipe fiind implicate în luptă directă pentru ocuparea unui loc de Europa League.
Reluările fazelor controversate din meciul respectiv au confirmat că centralul pur și simplu a inventat cel de-al 2-lea penalty. În raportul meciului, Obradovic a scris că a văzut un henț, dar în realitate nici nu s-a pus problema de așa ceva.
Premier League
Walter Smith, fostul secund al lui Ferguson, s-a stins din viață la 73 de ani! Mesajul lui Sir Alex
ACUM 11 MINUTE

Srdjan Obradovic, condamnat la 15 luni de închisoare pentru viciere de rezultat

Departamentul Anticorupție al Curții Supreme din Novi Sad s-a autosesizat după acel meci și la aproape 3 ani a oferit o primă sentință, una deosebit de dură pentru central. Acesta a fost condamnat la 15 luni de închisoare cu executare și suspendat pentru 10 ani din fotbal. Decizia poate fi cel mai probabil atacată la recurs.
În procesul judecării lui Obradivic au fost audiați mai mulți participanți la jocul respectiv, Milan Pavkov, jucătorul eliminat atunci și care acum joacă la Steaua Roșie Belgrad, numărându-se printre ei.
https://i.eurosport.com/2021/03/30/3020534.jpg
Premier League
Un star englez din Premier League a primit cetățenia poloneză și poate debuta alături de Lewandowski
ACUM 23 MINUTE
Premier League
Șefii lui Manchester United s-au decis! Cine va sta pe banca echipei la meciul cu Tottenham
ACUM 29 MINUTE