Dacă Toni Kroos a mărturisit că s-ar bucura sincer dacă cel mai bun jucător al marii rivale s-ar transfera la o altă echipă, Sergio Ramos, căpitanul Realului vede lucrurile diferit. Fundașul iberic are o imagine de ansamblu a situației și e conștient că, pentru fotbalul spaniol, ar fi o lovitură teribilă să își piardă cel mai bun jucător, după ce în 2018 La Liga a devenit mai puțin atractivă odată cu plecarea lui Ronaldo la Juventus.
Prezența lui Messi se traduce, dincolo de orgolii, în bani foarte mulți din drepturile tv, în marketing și într-o rivalitate care aduce bani suplimentari în conturile clubului de pe Bernabeu. Ca atare, din suficiente puncte de vedere, Real nu e interesată ca gruparea blaugrana să fie privată de aportul unuia dintre cei mai mari jucători din toate timpurile.
"Nu este o problemă care ne preocupă. El și-a câștigat dreptul de a-și decide viitorul, nu știu dacă o va face în cel mai bun mod, dar, desigur, pentru fotbalul spaniol, pentru Barcelona și pentru noi, pentru că ne place să câștigăm în timp ce ne luptăm cu cei mai buni, ar fi bine să rămână la Barcelona. Asta ne-am dori, dar nu depinde de noi. Prezența lui Messi face La Liga mai bună, echipa sa e mai puternică și El Clasico mai frumos. Dar nu vreau să vorbesc prea mult despre speculații, el știe mai bine ce își dorește, decizia e la el și la Barcelona, vom vedea ce se întâmplă. Pentru noi nu este un subiect pe care să îl discutăm prea mult", a spus Sergio Ramos, în conferința de presă susținută la echipa națională.
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19

Transferul lui Messi de la Barcelona: întâlnire decisivă Jorge Messi - Bartomeu

Tatăl lui Messi, Jorge, a sosit azi în Catalunya și cel mai probabil mâine va discuta cu Bartomeu despre situația fotbalistului sud-american.
Împreună cu Ferran Soriano, tatăl lui Messi e așteptat să aibă o ședință joi cu oficialii Barcelonei, pentru a afla exact cât cer catalanii pentru transfer. Starul sud-american are o clauză de reziliere de 700 de milioane de euro, dar e cât se poate de clar că Barcelona nu va apela la ea. Cum lui Messi îi expiră contractul în 2021, gruparea blaugrana probabil nu va avea pretenții exagerate, având în vedere că riscă să îl piardă gratis.
Din ianuarie 2021, Messi poate semna din postura de jucător intrat în ultimele șase luni de contract cu orice club îl dorește. Totuși, e de aștpetat ca trupa de pe Camp Nou să ceară o sumă mai mare decât cea încasată pe Neymar, de la PSG, 222 de milioane de euro.
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51