Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

3 echipe din Serie A cer excluderea din campionat a celor 3 granzi implicați în Super Liga Europei

Nicu Savin

Actualizat 19/04/2021 la 15:22 GMT+3

După ce Juventus, Inter și AC Milan au decis să participe în Super Liga Europei, alături de alte nume grele din Anglia și Spania, cluburile mai mici din Serie A au luat atitudine și au cerut Ligii de Fotbal din "Cizmă" excluderea acestora de pe prima scenă a fotbalului italian.

Logo Serie A

Credit imagine: From Official Website

Anunțul înființării Super Ligii Europei a stârnit un val de reacții de pe întreg continentul. Decizia marilor cluburi creează nemulțumiri în masă în rândul reprezentanților echipelor mai mici, considerându-se că această competiție va majora și mai mult prăpastia dintre grupările puternice și cele mai puțin influente.
În plus, latura sportivă ar trece în plan secund, primând forța financiară a celor mai importante cluburi din Europa.
Juventus, Inter și AC Milan sunt cele 3 cluburi din Italia care și-au anunțat prezența în noua competiție. Reprezentanții echipelor mai mici au reacționat imediat, iar în ședința de urgență convocată ieri după masă de Liga Italiană 3 cluburi au cerut chiar excluderea din Serie A a celor mai importante 3 echipe din "Cizmă".
Conform cotidianului roman Repubblica, Atalanta, Cagliari și Hellas Verona au fost cele 3 grupări care au certut această măsură extrem de drastică.
Florentino Pérez bleibt bis 2025 Präsident von Real Madrid

CE ÎNSEAMNĂ SUPER LIGA EUROPEI LA FOTBAL

Demersul cluburilor vine ca un răspuns la politica UEFA, care, în viziunea patronilor, e încremenită în trecut. Champions League nu mai generează veniturile așteptate, competiția nu mai interesează la fel de mult, lucru care se reflectă în audiențe. Într-o perioadă de pandemie, în care cluburile sunt vitregite de banii primiți din bilete și merchandising, e nevoie de maximizarea profitului din banii TV. Ca atare, cluburile mari, la inițiativa lui Florentino Perez și Andrea Agnelli au luat atitudine și au înființat Super Liga Europei, competiție la care s-au înscris deja 12 cluburi.
picture

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Competiția va alinia la start 20 de cluburi, din care 15 cluburi fondatoare permanente și alte 5 echipe care se vor califica anual în baza unui clasament realizat în funcție de realizările din sezonul anterior.
Competiția va începe în luna august, cele 20 de cluburi fiind împărțite în două grupe de zece, care vor juca în sistem campionat, meciuri acasă și în deplasare, primele trei clasate din fiecare grupă calificându-se automat în sferturile de finală.
Echipele care termină pe locurile 4 și 5 vor concura într-un play-off cu dublă manșă, pentru ultimele două poziții rămase în sferturile de finală.
În faza sferturilor și semifinalelor se va juca în sistem eliminatoriu, cu două manșe, tur și retur, urmând ca finala să se joace la sfârșitul lunii mai, într-o singură manșă, pe teren neutru.
Joel Glazer, coproprietarul lui Manchester United, a spus despre planurile Super League: "Prin aducerea în această competiție a celor mai mari cluburi și jucători din lume, pentru a se confrunta pe tot parcursul sezonului, Super League va deschide un nou capitol în fotbalul european, furnizând o competiție de clasă mondială și, totodată, sprijin financiar sporit pentru piramida de la bază a fotbalului. În viitor, cluburile fondatoare așteaptă cu nerăbdare să poarte discuții cu UEFA și FIFA pentru a lucra împreună în parteneriat, pentru a oferi cele mai bune rezultate pentru noua ligă și pentru fotbal în ansamblu".
Florentino Perez, președintele Real Madrid, ar fi președintele viitoarei Superligi europene, conform publicației britanice Daily Mail. Conform aceleași publicații, acesta ar fi declarat: "Vom ajuta fotbalul la toate nivelurile și îl vom duce la locul pe care îl merită în lume".
Potrivit Daily Mail, John W. Henry (Liverpool), Henry, Glazer (Manchester United), Stan Kroenke (Arsenal) și Andrea Agnelli (Juventus) ar fi vicepreședinții noii formațiuni.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo